mandag 1. oktober 2018

Vann i kroppen etter fødsel

Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. De ferskeste innenriksnyhetene. Hold deg oppdatert med ABC Nyheter.


Det høres gjerne rart ut å be deg drikke mye når kroppen er full av væske, men det hjelper faktisk!

Drikk rikelig med vann hver dag. Unngå å krysse dem. Det kan i noen tilfeller bli så ille at man ikke får på seg sko som man ellers trodde at passet. Vann i kroppen kan utløse symptomer slik som tunge og hovne bein. Hvis man har kjøpt seg nye sko, kan man oppdage at de har blitt trangere noen dager senere.


Dette er en sterk indikasjon på at man har vann i kroppen. Denne gangen har jeg endt opp med enda mere vann i kroppen etter keisersnittet. Mitt vann forsvant med en gang gutten var ute.

Og var tilbake til før-sv. MEN legger på meg MANGE kg senere i permisjonen. Hevelsen som kommer fra vann i kroppen kan også skje i ansiktet ditt.


Det er vanligvis synlig i kinnene og øyelokkene dine, som vil øke litt i størrelse. Overskuddet av væsker gjør at ansiktet ditt ser rundere ut. Det beste med å føde i vann var i grunnen det at jeg var så rolig. At jeg slappet av og jobbet med kroppen og ikke mot – slik jeg opplevde at jeg gjorde under første fødsel som var i seng. Men jeg vet jo ikke om den første fødselen ville vært på denne måten i vann …, sier hun.


Men plutselig var alt borte, husker ikke helt hvor lang tid det tok. Jeg hadde også masse vann i kroppen en god stund etter fødsel. Gjorde ikke noe spesielt for å få det vekk.


En tredjedel av alt vann i kroppen er utenfor cellene, det vil si i blodårer, lymfesystem og vev. Hovne ben og ødemer skyldes ubalanse mellom filtrasjon og reabsorbsjon av væske mellom blodkar. Dette skyldes væskebalansen i kroppen generelt og at kroppen i tiden som gravid og etter en fødsel går gjennom store belastninger. Når kroppen skal kvitte seg med væske fra graviditeten samtidig som den skal lære seg å produsere melk, får noen vann i kroppen , sier Johansson. Allikevel rant det av meg i ukesvis etter fødselen.


Jeg svettet så jeg ble våt av å gå opp trappa til stua, og drakk mye vann for jeg var konstant tørst.

Under normale omstendigheter flyter væske på en velregulert måte frem og tilbake gjennom blodåreveggene, mellom bindevev og blo mellom celler og bindevev, og gjennom cellens overflate. Hvis vannet samler seg i bukhulen, er årsaken oftest leversykdom. Samler vannet seg i lungene eller lungehinnen, er årsaken oftest hjerte- eller lungesykdom. Kvinner er spesielt utsatt for vann i kroppen , sier Harriet Haukelan spesialist i allmennmedisin ved Tanum legekontor i Bærum.


Mange får ekstra mye væske i kroppen når de skal ha mensen, under graviditet eller når de legger på seg. Utgangspunktet er som regel at det foreligger svangerskapsforgiftning (høyt blodtrykk, mye vann i kroppen , protein i urinen). HELLP-syndrom fører som regel til magesmerter (prosent), kvalme og oppkast (cirka. prosent) og forandringer i blodprøver (leverenzymer og antall blodplater). Noen får det tidlig, men de fleste opplever det når det drar seg mot slutten og kroppen samler mye vann. Spesielt ille kan det være midt på sommeren om det er varmt i tillegg eller om du står eller går mye.


Det er helt normalt og omtrent halvparten får slike vannansamlinger i kroppen. Masse vann etter ks med tredje. Ikke mye vann på forhånd. Første natta hjemme tisset jeg vel av meg kg.


Fingrene er så tykke at det er litt vondt å knytte hendene. Jordmor sa dette er helt normalt og hun vet vel hva hun snakker om, men jeg h. Vannlageret i kroppen forsvinner Du har minst to kilo ekstra i kroppen som er vann , en reserve i tilfelle blødning under fødselen. Dette forsvinner relativt raskt etter fødselen. Flere opplever at de den første eller andre dagen etter fødselen hovner ennå mer opp, men så tisses og svettes det ut i store mengder.


Ingen dumme spørsmål. Du er i lykkelig mammarus og er klar for å vende hjemover med det nye familiemedlemmet. Samtidig sitter du kanskje med mange spørsmål om hva som nå skjer med kroppen etter fødselen, men som du rett og slett ikke tør å spørre jordmor eller snakke med venninner om. Væskeopphopning og vann i kroppen (ødemer) Ødemer er væskeopphopning i vevet som ser ut som hevelser.


Disse hevelsene forsvinner etter fødselen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg