torsdag 11. oktober 2018

Innbilt svangerskap hund

Innbilt svangerskap hund

Man regner med at så mange som prosent av alle tisper rammes av innbilt drektighet. Skinndrektighet eller innbilt svangerskap hos hunder er en psykisk tilstand (en hormonell ubalanse) som kan være arvelig belastet og inntreffer etter løpetid. Denne hormonelle ubalansen inntreffer etter løpeti og klassifiseres ikke som en sykdom.


Innbilt svangerskap hund

Alle ikke-drektige tisper gjennomgår i virkeligheten et innbilt svangerskap , men det gir seg større og mindre utslag. Tilstanden kalles av og til også fantomsvangerskap. Ringte vetrinær og fikk time. Amy har innbilt svangerskap. Det med oppførselen kunne komme heller komme oss i vente, det med en leke eller en sokk eller hva som helst som hun vil anse som valpen sin.


Den er ikke assosiert med sykdommer i reproduksjonsorganene, og har ingen betydning for hvorfruktbar tispen er. Hvis din hund har gjentakende tilfeller av innbilt svangerskap , vil den beste behandlingen for dette problemet være sterilisering. På denne måten vil man også unngå uønskede svangerskap , svulster i pattene, livmorkreft og infeksjoner i hundens reproduktive system. At hun skulle få innbilt svangerskap overrasker meg imidlertid ikke da hun er et skikkelig hormontroll generelt. Endret Oktober av.


Innbilt svangerskap hund

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon. Drektighetslengde Gjennomsnittlig drektighet hos hund regnes for å være ± dager. Den normale variasjonen er stor, fra – dager og avhenger av mange faktorer som rase, tispens alder, antall fostre, parringstidspunkt, mm. Små raser har ofte noe kortere drektighetstid enn de store rasene.


Nå har hun fått innbilt svangerskap , men jeg synes hele greia er litt rar. Jeg har ikke hatt tispe før, men jeg har gjort mye research og funnet ut at hundene kan forandre seg veldig under innbilt svangerskap. Hun prøver å grave ned maten sin litt, men har ikke forandret seg noe ellers.


Innbilt svangerskap hund

Hunden er normalt svært snill, men har de siste dagene oppført seg merkelig. Legger seg helt inn i hjørner og kan til og med knurre til oss. Har hatt uregelmessig løpetid tidligere, skulle heller ikke hatt det nå, men vi ser den er hoven bak. Innbilt svangerskap.


Hva skyldes oppførselen, og er det noe spesielt vi må gjøre ? Det er fra naturens side slik at når det er kull i flokken så skal flere av tispene kunne hjelpe til. Tegn på innbilt svangerskap er melkeproduksjon, blank utflo dårlig matlyst og endret adferd. Spørsmål: Hunden min hadde løpetid for ca to måneder siden og har nå blitt helt tullete i oppførselen i tillegg til at hun har mye melk i pattene. Kan jeg hjelpe henne på noe vis?


Svar: Alle tisper får et snev av innbilt svangerskap ca to måneder etter løpetid. De får det ofte igjen etter hver løpetid. Effekten varer i flere dager og er doseavhengig.


Noen har svake symptomer som f. Oppførselen til tisper med innbilt drektighet normaliseres vanligvis noe før laktasjonshemning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg