torsdag 18. oktober 2018

Tips til koldtbord

Koldtbord er fristende og flott til store anledninger. Enkelt kan det også være. Det meste får man kjøpt ferdig i butikken. Da er bare det morsomme igjen, å pynte fat og bord.


Kjøp inn forskjellige salater, frukter og grønnsaker til å pynte med.

Gjestene blir alltid begeistret over et lekkert pyntet bord. Da blir ikke de store anledningene så slitsomme å stelle i stand til som de. Godt brød hører også med til et koldtbord , og her bør du beregne 2-skiver per porsjon.


Se gjerne vår MatPrat film Slik beregner du mat til mange” for flere tips. Børst støv av grillen. I sommerhalvåret har de fleste av oss muligheten til å flytte kjøkkenet ut.


Grilling er en super tilberedningsmåte når du har mange gjester.

Det er egentlig bare fantasien som setter grenser for hva du kan servere på et koldtbord. Her kan du ha fisk, kjøtt, og kalde som varme retter. Husk det søte til slutt. Et godt tips er å se an anledningen, hva gjestene som kommer liker, eller kanskje du har lyst til å ha skalldyr som tema?


Enhver fest fortjener også en søt avslutning. Hvor mange retter må man ha for å kunne kalle det et koldtbord ? Alle gode ting er sju. Og da teller du også med brød og aioli.


Har du sju retter har du et koldtbord med respekt for seg selv. Les også: barnvennlige oppskrifter til 17. Gode tips til fristende og enkle koldtbord til store anledninger. Eg er en kaldmat- person og elsker å ha mange forskjellige valg og smaker på ett og samme fat, derfor er koldtbord midt i blinken. Mat til mange: Oppskrifter og tips til koldtbord.


Får du prestasjonsangst av å skulle lage mat til mange? Løsningen kan være det gode, gamle koldtbordet. Tips til retter, tilbehør, porsjonsmengde og annet som er greit å huske på før den store dagen.

Det viktigste er å kose deg når du arrangerer selskap, men også å lage en god arbeidsplan. Begynn å planlegge tidlig, og skriv ned alt i en notatblokk for å få god oversikt, tipser hun. Få Wenches tips til koldtbord -menyen og oppskrifter lenger ned i saken. Vi er inne i selve høytiden for koldtbord.


Vi spurte matansvarlig for Klikk mat Christopher Sjuve om hva som var det viktigste når du skal planlegge koldtbordet. Dei no neste vekene er ofte fylt med julefrukoster, julelunsjer eller koldtbord der man skal ha med seg en rett kvar. Det er fort gjort at alle tar med det samme kvart år slik at det blir lite variasjon, eller at bordet blir fylt med typiske gjengangere.


Det mange kanskje gruer seg til , er forberedelsene som følger med et koldtbord. Faktisk kan det meste til koldtbordet kjøpes ferdig. Maten som blir til overs pakkes inn i plast og settes kjølig, så kan du kose deg med den dagen etter. Når det kommer til mengdeberegning til koldtbord tenk at en oppskrift til porsjoner holder til porsjoner.


Gjør så mye som mulig dagen før er et gjennomgående tips til koldtbord og generelt til store sammenkomster. Herlige eggeretter Hjemmebakt brød til julens koldtbord Lag ditt eget pålegg Be inn til juletapas. Flere tips til koldtbord Dette drikker du til koldtbordet Dette drikker du til julens gode pålegg Dette drikker du til småretter.


Hva folk setter på koldtbordet på 17. Og fra familie til familie. Det er mange som velger koldtbord til konfirmasjon og andre festligheter, samt til jul, nyttår, fødselsdager osv.


Og i Mai og Desember er det mange anledninger til dette. Våre koldtbord fylles med fersk, flott og fristende pålegg! Prisene under er pr. Minimum personer. Et mini- koldtbord er fristende og flott til enhver anledning, og det meste kan gjøres klart dagen før.


La deg inspirere til en hyggelig sammenkomst for store og små. Her finner du nydelig retter til alle typer anledninger. Velg gjerne et av våre ferdige forslag, satt sammen av de mest populære rettene. Vårt koldtbord -tapasbord er for eksempel et veldig populært alternativ.


Hvis du heller vil komponere ditt eget koldtbord , kan du velge retter fra vår innbydende og store. Først noen tips for å unngå kaos på tapasbordet: Det er lett å lage alt, alt for mye når det kommer til tapas. Regn omtrent 5g – 6g mat per hode, og topp heller opp med rikelig med godt brød eller foccacia om du skulle være redd for å lage for lite mat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg