tirsdag 2. oktober 2018

Uteblitt mens

Uteblitt menstruasjon er altså ikke uvanlig og kan ha en rekke årsaker. Det finnes imidlertid enkelte symptomer du bør være på vakt for dersom du opplever uteblitt mens. Aleris opplyser på sine nettsider at dersom menstruasjonen uteblir i mer enn måneder, bør du kontakte en gynekolog. Kanskje kommer den så, noe forsinket, kanskje kommer den ikke på lang tid.


Hva kan årsaken være når menstruasjonen ikke kommer? Mange forskjellige ting.

Er stort sett det svangerskapssymptomet som oppdages først, og som fører til at den gravide velger å ta en graviditetstest. Andre forklaringer kan være graviditet, anoreksi, intensiv trening, bruk av enkelte medikamenter som p-piller, hormonspiral, antipsykotika, for tidlig overgangsalder. Opphør av menstruasjon kan også skje ved underliggende sykdom. Går det mer enn en uke, defineres det som at mensen har uteblitt. Er graviditet imidlertid utelukket, er det flere andre ganske vanlige årsaker til at menstruasjonen ikke kommer.


Er du i 40-årene, kan det være at du har kommet i overgangsalderen. Kvinner har forskjellige erfaringer ved overgangsalder. Det kan være lurt å notere når menstruasjonen begynner, uansett om den er regelmessig eller uregelmessig.


Noen har kortere syklus, mens andre har lengre.

Uregelmessig mens eller at mensen forsvinner er vanlig og skjer hos cirka prosent av alle kvinner. Men det kan være andre forklaringer også på at du ikke har fått mensen, blant annet stress, reiser, slanking og overdrevet trening. Det kan ta litt tid etter at man har sluttet på hormonell prevensjon før man har helt normale menstruasjonsykluser igjen. En sjelden gang er det sykdommer som gjør at mensen forsvinner eller blir veldig uregelmessig. Har man en slik forstyrrelser vil man ofte ha flere symptomer enn uteblitt mens.


Du forteller at menstruasjonen har uteblitt (dager over), men likevel har fått negativ graviditetstest. Det er mulig å være gravid med negativ test, som oftest fordi man har tatt testen før HCG-nivået har rukket å stige til det nivået som gir utslag på testen. Vil ha tilbake min ekte mens.


Jeg er på en vekt som. YEYE:) Hos de aller fleste kommer mensen med til dagers mellomrom, men av og til kan mensen utebli. Det kan være forskjellige grunner til at mensen uteblir, blant annet stress, reiser, slanking og overdrevet trening. Hei, hadde samme opplevelse for ett år siden, og desverre viste det seg at jeg hadde blitt gravid (derfor uteblitt mens ), men fosteret døde tidlig. Da med også difuse testresultat hos legen.


Negativ på urinen , men noe forhøyet HcG i blodet). Logg inn for å følge dette. Hvis du først skal dra og ta noen blodprøver så be legen din om å krysse av for stoffskiftehormoner i skjemaet sitt i tillegg, hvis han ikke tenker på det selv.


SVAR: Hei jente år. Legen var veldig sikker på at når blodprøven var negativ så var det ingen sjanse for at jeg var gravid.

Plutselig kom bare mensen og den var egentlig helt normal. Den gangen var det jo ikke meningen å bli gravid så det var helt greit. Nå testet jeg sterkt positiv på første dag for uteblitt mens (planlagt :-).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg