tirsdag 30. oktober 2018

Sparkle sponplater

Vi fører sponplater for en rekke bruksområder. HeiJeg har lagt sponplater på veggene i gangen min og så lurer jeg på om folk har tips til hvordan jeg best kan sparkle for at skjøtene ikke skal sprekke om en stund (har jeg hørt). På vegg har jeg sponplater , fordelen er blant annet dette med å henge opp ting i disse platene.


Vær nøyaktig når platene monteres (dersom du skal gjøre det selv) og bruk litt lim i skjøtene, og sparkle skjøtene med sparkel. Deretter anbefaler han å sparkle. Etter at du har påført grunning, må skjøtene sparkles.


Om du ønsker å armere skjøtene med papirstrimmel må du avgjøre selv. Noen gjør det med hell, mens andre sliter med å få et godt resultat. Min erfaring er at det kan gå begge veier, så jeg ville nok ikke gjort det selv, forklarer han.


Sparkle sponplater

Arbor ubehandlede sponplater er meget godt egnet til tapetsering. Velg fals i bredde eller 1cm. Disse limes med to limstrenger. Sparkle skjøten lett ved behov. Puss den alltid ren.


Du kan tapetser rett på platen, men vi anbefaler at den grunnes først med en vannbasert maling. Etter du har grunnet må du sparkle skjøtene. Noen vil kanskje foreslå å armere skjøtene med papirstrimmel, men da jeg snakket med en malermester om dette, som også jobber hos Beckers, ville han ikke anbefale det. Det finnes ulike måter å sparkle veggen på, og det er ikke så enkelt å vite hvilken metode man bør bruke i de ulike tilfellene.


Sparkle sponplater

Vi har spurt malermesteren om hvor man bør bruke helsparkel, rullesparkel og veggfornyer. Skal du sparkle mellom skjøter av for eksempel gipsplater, finnes det gode hjelpemidler. Slik gjør du: Ta litt sparkelmasse på en mellomstor sparkel eller sparkelpalett og hold denne i én hån mens du har en sparkel i den andre hånden du påfører massen med. La dette tørke, og slip.


Noen ganger trenger man ett lag til med sparkel. Dette avhenger av hvor mye av sparklet som har blitt borte under slipingen. På malte vegger kan det være nødvendig å sparkle litt ekstra for å justere etter at veggen har blitt malt med grunning. Enten du har en vegg med mange sår, eller en tapet med tekstur du ønsker å ha fjernet, kan helsparkling være en god løsning for deg.


Sparkle sponplater

Hvordan male nye trefiberplater. Denne bruksanvisningen gjelder for nye trefiberplater som for eksempel nye sponplater eller huntonittplater som akkurat er satt opp. Folk gjør stort sett de samme feilene for å spare ti noe som resulterer i det motsatte, forklarer Svein Nedberg Hansen, malermester i utprøvningsavdelingen hos Jotun. FORESTIA Walls2Paint er en ferdig tapetsert veggplate med en unik låseprofil.


Den pålagte tapeten er spesielt godt egnet for maling, men kan også fint tapetseres med din favoritttapet. Veggplatene er skrufaste. For år siden restaurerte vi stua. Tapteserte med miljøstrie oppå nye sponplater.


Men tapeten ser ikke ut. Har vridd seg i skøytene. Er det noken som har bra tips på korleis eg skal sparkle skjøtene på veggspon?


Skjøten mellom to gipsplater må sparkles, for å kunne få en jevn og plan overflate. Så den skal fjernes. Du kan lese mer om hvordan du sparkler gipsplater i denne veiledningen: Slik sparkler du gipsplater.


Sparkle sponplater

Før du setter i gang er det viktig at underlaget er rent, tørt, og støvfritt. I tillegg er det greit å sørge for at du har alt du trenger for hånden, slik at du slipper å løpe ut for å handle mer midt i arbeidet. I dag angrer mange bittert på at de lot striemoten herje med husets vegger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg