onsdag 3. oktober 2018

Luft i magen før fødsel

Luft i magen før fødsel

Les om hyllebær og Ian F. Gjennomsnittlig produseres to deciliter gass i døgnet, men hos enkelte kan det bli opptil ti ganger mer. Hvordan var du dgnet fr fdselen startet? Luft i magen før fødsel. Var mye p do, men ble liksom. Jeg burde jo vite, men denne gangen fler jeg meg faktisk helt fersk.


Luft i magen før fødsel

Har ogs begynte f mye luft i magen ifht fr, er dette vanlig p slutten? Sitter her med masse luft i magen og magekip, sitter og hper at dette. Har prøvd å ikke spise sukker produkter, drikker ikke kulsyreholdig drikke og legge merke til når jeg får luft i magen , men finner ikke noe mønster. Har du noen tips til hva som kan være grunnen?


Eventuelt er det noe jeg nå som en kriseløsning kan spise for å dempe lukten. Dette kan gi mange symptomer, blant annet oppblåst mage , sier Ebeltoft. Råd: Spis saktere og bruk god tid på maten i munnen før du svelger. Tenk at maten du har i munnen skal bli til en mos før du svelger, da er det enklere for magesyren å gjøre jobben sin.


Dersom det ikke fungerer bør du sjekke om du har for lite magesyre. Ved mye tygging av tyggis, rask spising eller drikking samt røyking får man dog i seg mer luft enn normalt. Mesteparten av denne luften kommer opp igjen før den går videre i tarmsystemet, men dette er blant annet avhengig av kroppspositur - ligger man flatt for eksempel vil mer luft gå videre til tarmene. Noen av oss sliter med store gassproblemer. I noen situasjoner kan luft som du ikke kan slippe ut, forårsake intense, kortvarige magesmerter.


Selv om du ikke kan stanse gassproduksjonen, finnes det tiltak som kan bidra til å redusere gassproduksjonen, lindre dine ubehag og forhindre at du bringes i forlegenhet, forsikrer allmennlege Kjell Vaage, ekspert på Doktor Online. Skarpe, trykkende smerter eller kramper i magen. Disse smertene kan opptre hvor som helst i magen , og de kan raskt endre lokalisasjon. Du kan også oppleve press i magen. Noen ganger kan smerten bli så intens at det føles som om noe er alvorlig galt.


Hva er det egentlig som forårsaker oppblåst mage , og hvordan blir du kvitt det? Lege Jørgen Valeur ved Lovisenberg Diakonale Sykehus i Oslo er blant et økende antall norske leger som anbefaler å prøve FODMAP-redusert kost. Camilla merket bedring etter kort tid! Lectinect Mage er utviklet sammen med professor Ian F. Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest.


Om du er plaget med mye luft i magen bør du sjekke om du har cøliaki. Og jeg har født mer enn én gang og vært post-op et par ganger og har brukket en arm. Jeg er litt plaget med endel luft i magen og treg mage. Det begynte for ett år siden da jeg begynte å få veldig mye luft i magen. Gikk tre-fire måneder før jeg bestemte meg for å dra til legen da jeg til slutt måtte nesten gi opp styrketreningen (har styrketrening som hobby) og fikk da beskjed om å variere kosten litt og prøve å kutte ut mest mulig brødmat og melk.


Har en liten gutt på uker som har luft i magen hvor det blir bare værre å værre for hver dag som går. Oppblåst mage gravi treg mage eller forstoppelse. Han har vært sånn siden noen dager etter fødsel.


Grunnen til at gravide ofte får vondt i magen og opplever mageplager som luft i magen , treg mage eller forstoppelse, er at kroppen produserer en rekke hormoner under graviditeten. Hormonene bidrar til å gjøre vevet i kroppen bløtere, for å gjøre den i stand til å utvide seg. Jeg har hatt det sånn flere uker før fødsel med begge (venter nr 2), har ikke sånn kjempe løs mage akkurat men litt mykere avføring enn normalt (sorry detaljene).


Luft i magen før fødsel

Går også oftere på do, opptil flere ganger om dagen. Sist gang jeg fødte hadde jeg ikke avføring på iallefall en uke etterpå. Hvis luftsmertene forårsakes av en annen tilstan kan behandling av den underliggende sykdommen gi lindring. Ellers kan plagsom luft i magen behandles med kostrå livsstilsendringer eller i noen tilfeller kjøpepreparater, sier Vaage, og anbefaler at man prøver seg frem for å finne et opplegg som gir noe lindring.


Det er kanskje enklere enn du tror å bli kvitt problemet? Plages du med luft i magen ? Her har vi fått sendt inn et tips som kan være til hjelp hvis du føler. Ved forstoppelse eller hvis man selv hindrer kroppen å kvitte seg med luften , kan man få luftsmerter og knip eller en følelse av å være oppblåst i magen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg