tirsdag 16. oktober 2018

Smertestillende tannverk

Med tannlegevakt for akutt hjelp. Oslo Tannlegesenter er åpent 8-21. Tannverk er smerter i tennene, og skyldes som regel hull i en tann (karies). Men det kan også være andre årsaker til slike smerter, og det er derfor viktig å søke hjelp hos tannlege ved tannsmerter som vedvarer.


Smertestillende tannverk

De ulike smertestillende tablettene har ulike virkestoffer, og mange opplever bedre lindring av Ibux enn av Paracet når de har tannverk. Ibuprofen (virkestoffet i Ibux) har en smertestillende , febernedsettende og betennelsesdempende effekt som trolig skyldes at dannelsen av smertefremkallende stoffer hemmes (Felleskatalogen). Det man kan gjøre,dersom dette varer over tier å bruke et anti-biotika,nå blir vel noen sinte,men tannverk er ille.


Man kan også bruke som opp til tabletter med Paracetamol,men husk at særlig for kvinner som har bare halvparten så stor lever som menn,bør dosen på max. Mot tannverk så er nok det beste rådet å gå til tannlegen, men disse har ofte litt for lang ventetid på behandling. Da er smertestillende ofte eneste utvei til man får seg en tannlegetime. Er man gravi så bør man være forsiktig med å ta for mange piller, så for de, og andre, er det greit at det finnes andre tips for å lindre smertene. Tannverk har opphav i flere årsaker, forteller han – men det er den samme nerven inne i tennene som skaper smertene.


Denne nerven, pulpa, består av blodkar og nerver som forsyner tannen med næring. En infisert tann er ofte symptomfri, men kraftig murrende tannverk kan forekomme. Ta litt sprit på en finger (vodka, konjakk - hva du måtte ha i hus) og gni det på tanna og tannkjøttet. Det kan dempe smerten litt. Et annet tips som er verd å prøve er å ta tanntråd eller en tannpirker mellom den vonde tanna og nabotanna.


Tannverk , eller tannpine, kan ha flere årsaker og det er derfor viktig å oppsøke tannlegen. Karies (hull i tennene) er den vanligste årsaken til tannverk. I de tilfeller hvor tannervebetennelse er ledsaget av smerter kan det tas alminnelig smertestillende medisin. Ved tannrotbetennelse med tannbyll som ikke kan tømmes, og hvor du har feber eller større hevelse i ansiktet, er det nødvendig å behandle med antibiotika.


Kodein er et smertestillende legemiddel som omdannes til morfin i kroppen. Vanlige bivirkninger er bl. Rapporten viser at å ta kodein alene er lite effektivt. Andre reseptfrie smertestillende.


På apotek selges også fenazon (salgsnavn: Fanalgin og Fenazon-Koffein) og acetylsalisylsyre (salgsnavn: Aspirin). Dette er midler som tidligere var en del i bruk, men som vanligvis ikke anbefales lenger på grunn av risiko for bivirkninger. Tannsmerte er bare et symptom på at noe annet som skjer. Tidlig behandling kan innebære å få en fylling hvis tannverk oppstår som følge av karies. Ved vedvarende og sterke tannsmerter bør man oppsøke tannlege umiddelbart.


Tannverk kan skyldes sykdommer både i tennene og i andre organer. Mens du venter kan du benytte deg av reseptfrie smertestillende som Paracet eller Ibux. Husk å lese pakningsvedlegg før bruk.


Behandling på klinikken: Tannlegen vil undersøke problemstillingen og foreslå nødvendig behandling. Tannverk varierer i alvorlighetsgra særlig i form av ising i tennene og smertenivåer. Uavhengig av type, bør tannverk bli vurdert av en tannlege gjennom en helseundersøkelse av munnen. Dersom du har tannverk er dette en sterk grunn til å ta seg 1-paracet eller ibux. Dette er smertestillende som har veldig god effekt på smerter som tannverk.


Is helper både mot hovenhet, men også mot smerte. Slet med kraftig tannverk som forplantet seg til hodepine. I og med at jeg allerede bruker smertestillende fikk jeg beskjed om å ta en ekstra Ibux 600mg.


Sammen med Listerine forsvant verken gradvis. To runder hos tannlegen som antydet hypersensitivitet. Håper det bedrer seg med deg. Vi har snakket med Dag Ørstavik, professor dr.


Smertestillende tannverk

Universitetet i Oslo, om seks ulike årsaker til smerter i tennene. Ta en globoid og legg den på tannverken og bit sammen. Hold det slik et halvt til ett minutt, så garanterer jeg at smerten lindres ganske raskt.


Ikke drikk noe på en halvtime, eller mer. Gunn Helene skrev: Dette er det verste eg noen gang har opplevd. Skjemaet legger ved informasjon om din datamaskin. Jeg har tannverk til de grader.


Smertestillende tannverk

Dette er kun teknisk informasjon med tanke på support, og kan ikke spores tilbake til deg som person. Fortsatt ingen effekt, så jeg tok to til litt etter, og da heller ikke de hjalp, tok jeg faktisk enda et par. Nå skal det sies at denne dosen overgår alt jeg har tatt av smertestillende i løpet av de to-tre siste årene til sammen, men det er en helt forferdelig smerte, så jeg gjør nesten hva som helst nå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg