fredag 19. oktober 2018

Spedbarn tran

Spedbarn tran

Vi i Møllers preges fortsatt av hans brennende interesse for å bedre folks helse gjennom riktig ernæring og god informasjon, noe som er tydelig i vår visjon: ”Møllers skal bidra til bedre folkehelse gjennom omega-av høy kvalitet”. D-vitamin: Anbefalt inntak er mikrogram (µg) per dag for barn i alderen 6–måneder. Fra spedbarn er fire uker gamle, anbefales D-vitamintilskudd. Alle spedbarn bør få daglig tilskudd av D-vitamin fra de er fire uker gamle.


Det anbefales at spedbarn får D-vitamintilskudd i form av tran som introduseres gradvis. Barn som ikke får tran , bør få D-vitamindråper i henhold til anbefalingen på pakningen. Helsedirektoratet anbefaler at alle spedbarn bør få daglig tilskudd av vitamin D fra de er fire uker gamle. Disse fettsyrene har betydning for utvikling av barnets hjerne og nervesystem.


Fordi svangerskap og amming tærer på kroppens jernreserver, bør du sørge for å få nok jern i ammeperioden. Når man får barn er det viktig å sikre at det får i seg nok og riktig næring. Viktige vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer sikrer normal vekst og utvikling hos barnet. Les mer på apotek1.


Spedbarn tran

Fra måneders alder anbefales ml tran per dag. Tran , eventuelt vitamin D-dråper, bør gis også etter års alder. Ifølge brosjyren Mat for spedbarn skal babyen ha ml tran fra ukers alder.


Deretter skal man gradvis øke til ml til mnd alder, og fra mnd er altså dosen ml. Heldigvis en liten fordel med prematur. Han skal bare ha ml tran fram til han er år gammel.


Dersom man spiser lite fet fisk kan man dekke behovet for omega-3-fettsyrer ved å drikke tran. Den offisielle anbefalingen fra norske myndigheter er at man bør ta tran daglig fra ukers alder. Anbefalt mengde til spedbarn på uker er ml, etter det økes mengden gradvis og fra måneder anbefales det at man tar ml daglig.


Fortsett deretter å gi ml tran per dag. Kosttilskudd til spedbarn. I Norge anbefales det at spedbarn fra ukers alder får tilskudd av vitamin D. Vitamin-D tilskuddet bør helst gis i form av tran , men hvis barnet ikke liker tran kan det få D-vitamindråper. Tran inneholder i tillegg til vitamin også vitamin A og viktige omega-fettsyrer.


Når bør man gi tran til spedbarn og hvor mye? Og er dette nødvendig om mor selv tar tran og ammer? Er det kun vanlig tran man kan gi? Jeg har en tran som er sånn supertran med ekstra antioksydanter og omega med blåbærekstrakt fra Møllers, kan babyen drikke denne? Eller bør jeg og kutte ut denne.


Bruk av tran gir i tillegg til vitamin D et verdifullt tilskudd av omega-3-fettsyrer. Den kan man godt gi til spedbarn ogs. Nr barnet er uker br de begynne med et vitamin D-tilskudd (helst tran ). Tran er fortsatt like sunt for spedbarn , sier doktorgradsstipendiat Gry Hay ved Institutt for ernæringsforskning, Universitetet i Oslo. Gry Hay leder en arbeidsgruppe av eksperter nedsatt av SEF (Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet) som har sett på betydningen av tran for spedbarn i forbindelse med revisjon av SEFs spedbarnsanbefalinger. I den puttet jeg tran , Biovit og Nypeekstrakt.


Datteren min elsket det! På den måten fikk jeg i henne tran , med lite søl. Tranen skilte seg litt fra resten, men blandet det bare godt sammen så gled det ned. Den dag i dag elsker begge barna mine tran. De går selv og tar hver sin skje tran daglig, fra kjøleskapet.


Trans fett er en kunstig umettet fett som inneholder trans -isomer fettsyrer. Mens de fleste fett har helsemessige fordeler, og er faktisk nødvendig for å opprettholde helse, transfett er ikke i det hele tatt sunt og spise dem kan øke sjansene for hjertesykdom. Gi gjerne tran som også er rikt på omega-fettsyrer, eller gi barnet vitamin D-dråper.


Spedbarn tran

På grunn av faren for spedbarnsbotulisme skal ikke barn under ett år ha honning. Ikke gi barnet honning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg