torsdag 25. oktober 2018

Influensavaksine gravid

Vaksineringen utføres av kvalifisert helsepersonell. Vår kunnskap - din trygghet. Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme.


Anbefalingen gjelder for influensasesongen (høst og vinter). Ta kontakt med fastlege for å få vaksine. Om influensavaksine. Studier viser at vaksinen gir like god beskyttelse for gravide som for andre friske voksne. Sandbu sier at influensasykdom kan skade fosteret i mors mage.


Og en av grunnene til at gravide anbefales vaksine, er at gravide har noe nedsatt immunforsvar for at kroppen ikke skal avstøte fosteret. Dermed har gravide høyere risiko for å bli alvorlig syke hvis de får influensa, forklarer Sandbu. Folkehelseinstituttet anbefaler influensavaksine til gravide etter 12. Dette er fordi gravide i andre og tredje trimester og spedbarn har en økt risiko for alvorlig sykdom hvis de får influensa.


I tillegg bør gravide i første trimester ta vaksinen dersom de har annen tilleggsrisiko. Influensavaksine er derfor anbefalt til alle gravide. Dersom du får influensa mens du går gravid , er du i risikogruppen for alvorlig sykdom og sykehusinnleggelse. Vaksinen gjelder bare i én influensasesong, så man må ta ny i år selv om man tok i fjor.


Hun forteller at det fortsatt er få gravide kvinner som vaksinerer seg, til tross for at de tilhører risikogruppen som er anbefalt influensavaksine. Levende nasal (nesespray) influensavaksine skal ikke brukes av gravide. Kan vaksinen være farlig for det ufødte barnet?


Influensavaksine gravid

Det er ikke påvist noen bivirkninger for fosteret av ikke-levende sesonginfluensavaksine. Risikoen øker mot slutten av svangerskapet. Inaktivert influensavaksine anbefales derfor til alle gravide i 2. Tok den som gravid og tar den som ikkegravid.


Med små barn i barnehagen og dårlig immunforsvar får jeg ALT som er. Har hatt en kraftig forkjølelse og bronkitt i to uker nå. For gravide og visse sykdomsgrupper kan det være farlig å få influensa. Disse anbefales derfor å ta influensavaksine. Virusene som forårsaker influensa endrer seg ofte, og risikogruppene anbefales derfor å vaksinere seg på nytt hvert år.


I Norge anbefales influensavaksine til gravide etter 12. Mange gravide uttrykker imidlertid skepsis mot vaksinen. Informasjon og tilbud om influensavaksinasjon i forbindelse med svangerskapsoppfølgingen kan være viktige skritt i retning av høyere vaksinasjonsdekning. Studien er publisert i tidsskriftet Journal of Internal Medicine og viser at også spedbarnet drar nytte av at moren vaksinerer seg. Ja, da skjønner jeg.


Man skal jo vente med å vaksinere seg til 2. Trimester sies det, men det betyr vel ikke at det ikke er en fordel å være vaksinert allerede før man bli gravid jeg aner ikke altså, men skjønner jo godt at du tenker at du likegjerne kan ta den nå i og med at du nok er gravid i løpet av influensasesongen likevel. Jeg skal ta den når den kommer i høst. Har tenkt å ta den de siste årene også siden guttungen drar med så mye smitte fra bhg. Glemt det bort og aldri vært så mye syk som de siste årene.


Hvert år fører influensa til at mange med svekket helse blir alvorlig syke eller dør. Les mer om hvordan influensavaksinen virker, og hvem som anbefales å vaksinere seg. Med andre or sjanse for beskyttelse, og stor sannsynlighet for mildere forløp hvis man faktisk blir syk.


De aller fleste gravide som får influensa blir friske uten komplikasjoner og uten at fosteret blir skadet. Derfor anbefales gravide å ta influensavaksine i 2.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg