mandag 1. oktober 2018

Feber barn paracet

Lei av lang kø på apoteket? Bestill Paracet fra Farmasiet hjem til deg. Spar tid ved å handle enkelt og diskret på nett. Rask leveranse og stort utvalg.


Små barn kan lett få feber på °C, selv ved helt vanlige virusinfeksjoner. Allmenntilstanden er en mye viktigere indikasjon på hvor sykt barnet er enn selve feberen.

På legevakten i Oslo gir vi foreldre råd om å gi paracet når barnet har feber over grader og er medtatte. Det kan hjelpe dem til å få sove ordentlig og til å få i seg drikke. Barn med feber bør først og fremst av hensyn til seg selv holdes hjemme fra barnehagen til det er feberfritt. Til barn anbefales generelt en enkeltdose på ca. Minimum doseringsintervall: timer.


Regelmessig administrering bidrar til å unngå svingninger i smerte og feber. Paracetamol er førstevalg ved mild til moderat smerte og feber hos barn (1). Barn opplever smerte i like stor grad som voksne, men de blir ofte underbehandlet (2).

Det gis ulike doseringsanbefalinger i blant annet Felleskatalogen, på reseptfrie pakninger, i Norsk legemiddelhåndbok og i Generell veileder i pediatri. Ved mild til moderat smerte og feber hos barn ,. Holder man seg til innenfor den anbefalte døgndoseringen, er det helt trygt å gi babyen Paracet ved lett sykdom, sier Madsen. Barn får lettere feber enn voksne, og de får ofte høyere feber.


Det er et svært vanlig sykdomstegn, men ingen sykdom i seg selv. Førstevalget ved feber til både voksne og barn er reseptfrie legemidler som inneholder paracetamol. Legemidler som inneholder ibuprofen er mulige alternativer dersom du ikke kan bruke paracetamol. Eksempler på slike legemidler er Ibux, Ibumetin og Nurofen.


Denne saken fokuserer på det som er spesielt ved feber hos barn. For mer om feber generelt, se denne saken. I de fleste tilfeller er feber et tegn på infeksjon, men barn som har vært svært aktive, eventuelt som har skreket mye, kan få litt økt temperatur uten å ha infeksjon. C er for eksempel vanlig ved forkjølelse, og barn kan også få feber uten å være særlig. Generelt er allmenntilstanden til barnet en viktigere indikator på hvor sykt barnet er enn selve temperaturen.


Barn har feber når temperaturen er °C eller mer (målt i endetarmen). Barn med temperatur på opptil 3°C som er i god allmenntilstand og drikker godt, har ikke behov for febernedsettende medisin. Paracetamol, eks Paracet , Pinex og Panodil, er førstevalg ved behandling av smerte og feber hos baby og barn. Disse legemidlene demper plagsom feber , men gjør ikke barnet fortere friskt.


Mange barn tåler feber godt, og man bør vurdere allmenntilstanden mer enn temperaturen før man gir febernedsettende.

Gi barn nok drikke, gjerne søt drikke, så de får i seg kalorier. Barn kan imidlertid ha ganske høy feber uten å være veldig syke. Du kan ha en unge som har i feber men samtidig springer rundt i stua og skriker og skråler. Febernedsettende medisiner.


Så kan du også ha et barn som har i feber og virker helt medtatt, orker lite og bare vil legge seg. Voisin legger til at voksne ikke skal ta febernedsettende, som ibux og paracet , før man er oppe i grader, men at man da selvsagt skal benytte seg av disse midlene, som er de klart mest foretrukne mot feber. Jobbe og trene med feber - Man skal aldri trene når man har feber.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg