tirsdag 16. oktober 2018

Ris og kjøttdeig

Generates refence lists,. Supports bib to ris conversion, Springer, Elsevier and AMS ref formats. For å unngå matsvinn og spare ti kan det være fint å ty til restemiddag. Men da er det viktig å sørge for at restene oppbevares riktig. En mesterlig rett, der ris og kjøttdeig kokes i samme gryte og serveres med knasende tomater og ruccola.


I denne oppskriften kan du også bruke karbonadedeig.

Kjøttdeig og risHer har jeg brukt samme oppskrift som på Wraps og Wrops på bloggen min, men jeg har ikke tomater i, men har kokt fullkornsris. Stek kjøttdeig , kutt opp sopp, løk og hvitløk og surr sammen med kjøttdeigen. Krydre godt med det du liker og spis med ris til. Kan selvfølgelig hive oppi flere grønnsaker også - bare fantasien setter grenser! Alle elsker fylte grønnsaker.


Slik lager du enkle og uimotståelig gode fylt paprika med ris og kjøttdeig. Krydret kjøttdeig og ris med grønnsaker En rask og smakfull risrett til to personer. Har du ris til overs fra middagen?

Da er asiatisk stekt ris en glimrende måte å bruke det opp, samt rydde litt å kjøleskapet. Du kan nemlig tilsette det du har tilgjengelig av proteiner og grønnsaker. Denne oppskriften er laget med kokt skinke, kyllingfilet og reker. Ha kjøttblandingen over i en gryte og tilsett hermetiske tomater.


Stekt ris er ikke bare en superenkel og rask middag du kan lage en travel hverdag. Det er også en super rett for å bruke opp rester av kokt ris , grønnsaker og pålegg, eller andre rester av kjøtt. Ha så i kjøttdeigen og stek alt sammen til det er gjennomstekt. Ha i salt, fiskesaus, kikoman saus og mango chutney og bland dette godt inn før du tilsetter kokt ris og kokosmelken. La dette småkoke litt sammen i ca 8-min.


Ris og kjøttdeig med brun saus oppskrift med kalorier, allergener og pris. Enkel men mild og god rett. I tillegg til originalen hadde vi både løk, gulrot og paprika i stekepanna. Skyll og skjær purren i strimler, rens og strimle kålen. Skrell gulrøttene og skjær dem i tynne staver, del soppen i mindre biter.


Agurk, peanøtter og en aldri så syrlig dressing hører med. Rør inn tyttebær og smak til med salt og pepper. Sprøstekt kjøttdeig med korianderris kan servers varmt, lunkent eller kaldt som en salat.


Med andre ord meget anvendelig.

Server i skåler eller fyll salatblader med ris og kjøttdeig og spis med hendene. Alltid litt gøy å spise middag med hendene vet du…. Stekt ris kommer opprinnelig fra Asia, og er en geinal rett hvis du vil lage noe spennende og smakfullt ut av middagsrestene eller andre ting du har til overs i kjøleskapet.


Fylt paprika er løsningen! Framgangsmåten er den samme, og smaken på fyllet varieres med det du har for hånden. Rester av ris og couscous passer også godt som fyll i paprika! Kålruletter med kjøttdeig og ris oppskrift med kalorier, allergener og pris.


En ny variant som vi lagde med tomatsaus. Dette er visstnok tradisjonsmat fra Øst Europa. Smakte fortreffelig. Her kunne en nok og ha brukt kinakål. Husk å krydre tomatsausen.


Finn frem en stekepanne med høye kanter eller en vid gryte, og stek kjøttdeigen i litt nøytral olje. Vi brukte en tomatsuppe med halv mengde vann. Bruk middels til sterk varme. Kutt av hatten på paprikaen og skrap ut kjernehuset. Kok ris med paprikapulver og bland med kjøttblandingen og hakket persille.


Fyll paprikaen og sett på hatten. Tilsett tomatene (terninger).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg