torsdag 11. oktober 2018

Glukose i urin

I blodet finnes sukker ( glukose , blodsukker). Når blodsukkeret er innenfor normale grenser, skilles det ikke ut sukker i urinen. Dersom det blir for mye sukker i blodet, vil noe av overskuddet kunne skilles ut i nyrene - og en påviser det som sukker i urinen. Glukosuri er utskillelse av glukose i urinen. Det er det samme som man på folkemunne sier sukker i urinen.


Dette kan være et tegn på at man har diabetes, men det er flere årsaker til at man har for mye sukker i urinen. Men dersom p- glukose stig til meir enn ca. L (nyreterskelen) ved normal glomerulær filtrasjonsfart, blir den maksimale transportkapasiteten i tubuli overskriden med patologisk glukosuri som resultat. Om sukker i urinen. Normalt har du næsten aldrig sukker i urinen.


Urinen produceres i nyrerne. Glukose i blodet filtreres av glomeruli fra nyrene. Denne normalprosessen kan avbrytes når hans blodnivå er så høy at nyrene ikke kan reabsorb glukose og deretter begynner å renne inn i urinen. Dette betyr glukose i urinen Urinprøven sjekkes også for glukose , altså sukker. Hovedmålet med det er å fange opp de sm kanskje er i ferd med å utvikle svangerskapsdiabetes.


Glukose i urin

Her er det også viktig med morgenurin, for hvis du har spist frokost (eller mye kaker og søtt kvelden i forveien) øker risikoen for utslag på glukose i urinprøven. Tilfeldig påvist sukker ( glukose ) i urinen under svangerskapet kan forekomme på grunn av senket nyreterskel og er ikke uttrykk for at det foreligger diabetes. Imidlertid krever et slikt funn videre utredning for å klargjøre omfangen av forstyrrelsen, og om det eventuelt kan foreligge diabetes. Ved påvisning av sukker i urinen (glukosuri) anbefales fastende måling av glukose i urin og.


Urin er en oppløsning av organiske og uorganiske stoffer som utskilles gjennom nyrene. Nyrene lager urinen ved å filtrere eller rense blodet. Vi skiller ut omtrent 1–liter urin per døgn. Patologisk, der glukose i urinen oppstår på grunn av at den er konsentrert i store mengder i blodet.


Glukose i urin

Men det filtrerte glukose reabsorberes av de proksimale nyretubuli i nyrene og blir deretter returnert til blodet. Tilbake til innholdet Diabetes mellitus. Et tegn på at diabetes har utviklet seg, er et høyt nivå av sukker når du passerer urin , mens tilstedeværelsen av glukose i blodet faller. Pakke med teststrips for måling av sukker og proteiner i urinen.


Analyseskjema og bruksanvisning på pakken. Bildet er et illustrasjonsbilde, og kan avvike noe fra selve produktet. Det vil si at når blodsukkeret kommer over et visst nivå, så renner det over ut i urinen. Denne nyreterskelen kan variere fra person til person og også fra tid til tid.


Glukose i urin

Det er blant annet vanlig at terskelen blir senket under svangerskap. Det er derfor mulig å ha sukker i urinen uten å ha sukkersyke. Fekk besjed om å holde meg unna søtt i helga, og levere ny prøve på mandag. Men kva vil dette med glukose i urinen eigentleg seie? Eg forstår at det kan vere ein indikasjon på svangerskaps-diabetes, og at det er derfor dei vil ha ny prøve av.


Utseendet av glukose i urinen er en viktig årsak til bekymring og videre undersøkelse, siden i en tilstand av normalt sukker etter at filtreringsprosessen gjennom membranen i det nyre glomerulussystemet er absorbert i det proximale tubulat. Dette skyldes som regel at terskelen for utskillelse av sukker blir lavere i svangerskap, det vil si at det kan komme sukker i urinen uten at det er for mye sukker i blodet. In den Urin gelangt Glucose beim Menschen über die Niere: Sogenannte Nierenkörperchen ziehen Zucker aus dem Blut. Glykosuri, eller glukose i urinen , er tilstedeværelse av høyere enn vanlige sukkernivåer i urinen , og kan skyldes komplikasjoner med nyrene ellerdiabetes.


Glukose i urin

For å lære mer om denne tilstanden, inkludert symptomer, årsaker og forebyggende strategier, samt hvilke vanlige og unormale nivåer av glukose i urinen , fortsett å lese. Sammen med monosakkaridet fruktose og disakkaridene sukrose (hvitt sukker), laktose og maltose utgjør glukose det som i dagligtale omtales som sukker. Urin består av vatten och slaggprodukter, som utsöndras från blodet när det passerar njurarna.


När blodsockret ligger inom normala gränser finns inget socker i urinen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg