mandag 29. oktober 2018

Soppinfeksjon menn symptomer

Du kan handle trygt og enkelt på Vitusapotek. Vi har kunnskapen du trenger. Bestill fra Vitusapotek på nett. Stort utvalg, Rask og Enkel frakt. Her kan du bestille klargjøring.

Finn informasjon om din resept her! Spesialkompetanse innen hudpleie. Din beste rådgiver på hud. Få konkurranser, tilbud og råd. Registrer deg i dag!


Det er antatt at over en femtedel av menn som har gjær i underlivet, ikke lider av noe form for symptomer eller andre tegn. Mange kvinner behandler seg selv for underlivssopp, men andre infeksjoner kan gi lignende symptomer.

Hvis du har symptomer for første gang, eller er usikker på årsaken, bør du bestille time hos legen din, ifølge Helsenorge. Mange tror de har soppinfeksjon , mens det foreligger andre underlivssykdommer, som derved kan oversees. Det er sjeldent at sopp fra skjeden smitter til partneren, og partner uten symptomer trenger ingen behandling.


Symptomer på soppinfeksjon hos menn er kløe og rødt utslett under forhuden på penis som også kan spre seg til lysken. Den medisinske termen er vaginal candidose. En soppinfeksjon i underlivet kan utvikles ved nedsatt immunforsvar eller når de gunstige bakteriene i skjeden ikke klarer å kontrollere soppen Candida albicans. De vanligste symptomene på underlivssopp hos kvinner er akutt kløe og svie i underlivet. Mange opplever i tillegg en endring av utfloden (hvit, cottage cheese-lignende).


Som oftest er det ikke sjenerende lukt fra utfloden. Noen vil oppleve smerter ved samleie. Dette er en sopp som normalt finnes i munnen hos nær halvparten av oss - uten at den gir symptomer. Menn trenger vanligvis ingen behandling, men ved symptomer kan menn bruke en krem mot gjærsopp - for eksempel Klotrimazol. Soppinfeksjon i munnhulen kalles ofte trøske, eller på legespråket oral candidose.


Råd om hudpleie ved underlivsplager. Såpe og vann kan tørke ut underlivet, spesielt om man har sensitiv hud.

Bruk egnet olje i stedet for såpe. Den tynne oljehinnen beskytter mot uttørring. I sjeldne tilfeller kan også menn oppleve å få soppinfeksjon.


Tilstanden oppstår på penishodet eller under forhuden og kan spre seg til lysken. Symptomer i den forbindelse vil være kløe og rødt utslett der infeksjonen forekommer. Fotsopp (tinea pedis) er en vanlig soppinfeksjon med typiske symptomer som kløing, stikking og brenning mellom tærne og i fotsålene.


Tilstanden smitter lett på offentlige steder som i kommunale dusjer, garderober og i treningssentre. Synlig symptomer er utslett og tørrhetsfølelse på penis. Dette kan behandles med antisoppkrem som man får på apoteket. Har begge soppinfeksjon , kan de smitte hverandre frem og tilbake og derfor bør begge behandles.


Svie, brenning eller tørrhetsfølelse. Dyspareuni og eventuelt dysuri. Hissig, rød vaginalslimhinne med hvite flekker og flak heftende til slimhinnen. Ofte samtidige vulvittforandringer med opphovnet, tørr og sprukken hud. Canesten er ett av dem som fås reseptfritt til lokal behandling av soppinfeksjon i underlivet.


Alle disse produktene behandler infeksjonen, men ulike mennesker foretrekker ulike behandlingsalternativer. De fleste får infeksjonen både i og utenfor skjeden. Som tidligere nevnt utvikler symptomer på soppinfeksjon seg fordi Candida albicans får vokse uhemmet på grunn av en forstyrrelse av det vaginale klimaet. Candida er en naturlig del av floraen i en vagina, men mengden av den holdes vanligvis i sjakk av bakterier.


Genital soppinfeksjon er ikke en smittsom sykdom, men friske menn kan. False, aspx, Et vanlig symptom p sopp i underlivet er endret utflod. Menn kan f utflod fra urinrret, hyppig vannlating og betennelse i bitestikkelen. Ved gjærsoppinfeksjon må man stole på det typiske utseende på utslettet, dyrking kan være misvisende. Diflucan kan brukes av både menn og kvinner, men anbefales spesielt til personer som opplever tilbakevendende eller vedvarende underlivssopp.


Den kan også brukes som en forebyggende behandling mot sopp. Go men ikke overdreven hygiene er viktig. Ubehag også for menn. Selv om sopp ikke regnes som en seksuelt overførbar sykdom, kan den også forårsake symptomer hos mannen. I noen tilfeller kan en også bli rød og sår.


Noen kvinner opplever smerter under samleie. I tillegg kan man få en tykk, litt klumpete utflod som ikke lukter. Sopp i underlivet er som oftest ikke smittsomt fra menn til kvinner, men i noen tilfeller kan det likevel smitte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg