onsdag 17. oktober 2018

Blande paracet og ibux

Blande paracet og ibux

Lei av lang kø på apoteket? Bestill Paracet fra Farmasiet hjem til deg. Spar tid ved å handle enkelt og diskret på nett. Rask leveranse og stort utvalg.


Kjøp Ibux på nett og få det levert på døren. Fri frakt på kjøp over 4kr. Paracetamol og ibuprofen, kanskje mer kjent som Paracet og Ibux , er vanlige medisiner i norske hjem. Og når det er behov for noe smertestillende og febernedsettende, er det mange som blander disse to — i troen av at det har bedre effekt.


En periode var det mange som anbefalte å gi en Paracet og en Ibux i kombinasjon, det ble sagt at det skulle virke bedre enn Paracet eller Ibux alene. Ser at legemiddelverket har advart mot denne kombinasjonen på grunn av fare for bivirkninger. Noen her som fortsatt gir denne kombinasjonen, og har. For det første er det viktig at man vet at medisiner som Paracet og Ibux ikke virker likt og kan ha forskjellig effekt på ulike typer smerter.


De inneholder to forskjellige virkestoffer, forteller Mia. Det betyr at selv om begge virkestoffene demper smerter og feber, virker de ikke på samme måte og de kan også gi ulike bivirkninger. Kan Altermol blandes med Ibux mot tannverk?


Fikk altermol av apoteket fremfor Pinex forte som tannlegen gav meg. De på apoteket sa jeg kunne blande det med Paracet og ikke ibux , men om jeg ikke har missforstått så inneholder altermol parasetamol og burde derfor ikke ta det sammen med Paracet ? Har en gutt på snart to som i noen dager har hatt høy feber,opp mot 46. Ringte legevakten i går, da paracet ikke hadde noen virkning. Fikk råd om å blande ibux og paracet.


Gjorde dette i god tro, og det virket bra. Men i dag kom jeg over flere artikler der dette ikke er anBefalt. Mange blander Ibux og Paracet for å lindre smerter og få ned feberen,.


Det er ikke anbefalt å mikse paracetamol og ibuprofen. Noen mener det å blande dem gir bedre effekt. Og spesielt Ibux bør en være forsiktig med. En må alltid lese pakningsvedlegget). Det bør ikke være mer enn 5MG Paracet og 4MG Ibux , hvis de tas samtlige.


Men en slik dosering og kombinasjon må egentlig avtales med lege. Og ingen av disse tablettene. Kombinasjon av ibuprofen og paracetamol økte feberfri periode i løpet av timer med timer sammenlignet med ibuprofen, og timer sammenlignet med paracetamol i en studie hos barn i alder seks måneder til seks år. Ibux og Paracet fikk jeg beskjed om, når jeg hadde sinnssykt tannverk. Da ble jeg så slått ut av dosen at jeg sovnet.


Det står faktisk skrevet i bruksanvisninger til disse at du IKKE må ta paracet og ibux sammen, jo mindre du får en beskjed fra lege om det. Så vidt jeg husker. Nå kan du bestille Ibux fra Vitusapotek på nett. Her kan du bestille klargjøring.


Finn informasjon om din resept her! Spesialkompetanse innen hudpleie. Din beste rådgiver på hud. Få konkurranser, tilbud og råd. Registrer deg i dag!


Mange nordmenn bruker Paracet (paracetamol) og Ibux (ibuprofen) samtidig for å lindre smerter. I august gikk overlege Steinar Madsen i Legemiddelverket ut og advarte mot pillekombinasjonen. Ibux og andre medikamenter med ibuprofen er noe svært mange av oss har liggende hjemme, og brukes ofte i kombinasjon med paracetamol.


Dette på tross av at Statens Legemiddelverk anbefaler at man velger paracetamol fremfor ibuprofen, og unngår å blande ulike legemidler. Advarte mot blanding. Vi er ikke kjent med spesifikke skadevirkninger ved å blande Paracet og Naproxen, men begge stoffer kan i seg selv være skadelige ved høye inntak. Altså gir et høyt inntak av begge desto større risiko for eventuelle skadevirkninger.


Høye inntak av Paracet kan bl. Ibuprofen - som er virkestoffet i Ibux har andre virkninger enn paracetamol. Reseptfrie Ibux kan for eksempel føre til magesmerter og mageblødninger, men også hodepine og tretthet hvis man bruker det jevnlig over lang tid.


Dessuten bør kvinner unngå ibuprofen-produkter dersom man prøver å bli gravid. Ibuprofen og paracetamol forsterker hverandres effekt, og funker fint å ta sammen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg