tirsdag 30. oktober 2018

Apocillin barn

Sykdommen rammer først og fremst barn og eldre mennesker. Typiske symptomer er rødhet som raskt sprer seg og føles varmt ved berøring. Ansiktet er mest utsatt. En type akutt hudlidelse med rødt blemmelignende utslett som kan forårsakes av medisiner, infeksjoner eller sykdom. Penicillin til barn Vurder tabletter som alternativ til mikstur.


Fenoksymetylpenicillin mikstur smaker vondt og mange foreldre opplever at det er vanskelig å gi dette til barn. Bredspektrede antibiotika er svært resistensdrivende. Unødig bruk av slike miksturer bidrar til resistensutvikling. Apocillin kan fåes i dråper, og da er det ikke store mengden som skal til. Og vil ikke barnet ta medisisnen, så må det ta medisinen.


Syke barn kan få det bedre hvis du gjør litt research på hva slags medisin som finnes, og hva barnet liker best. Det er nå min mening. I Sverige var det på 60- og 70-tallet vanlig å dosere penicillin tre til fire ganger daglig. Denne doseringen foretrekkes naturlig nok av foreldre som skal gi penicillin til barn (3).


Barn under ett år og såkalte ørebarn skal normalt behandles. Barn oppdager lett bismak på mat de liker og spiser ofte. Lag faste rutiner for legemiddelinntaket. Vær oppmerksom på at vond smak på legemidler gitt i god mat kan gi barnet avsmak for denne maten senere.


Barn i hermealderen vil lettere kunne ta legemidler hvis andre i familien tar sine vitaminer eller eventuelle legemidler til samme tid. Barn som går i barnehage eller har søsken som går i barnehage, er spesielt utsatt. Eksponering for tobakksrøyk og arvelig disposisjon spiller også en rolle.


Tilstanden er vanligvis ufarlig og selvbegrensende. I omtrent av tilfellene blant barn går øresmertene spontant over i løpet av to døgn. Weifapenin og apocillin har samme virkestoff. Når jeg sier aktig betyr ikke det at de smaker det, det smaker ganske ille uansett.


Snupps her fikk apocillin dråper, det er mer konsentrert enn mixtur og derfor en mindre mengde. Eg var hos legen idag og fikk resept på apocilin, hun sa at ikke var farlig. I felleskatalogen stod det att det ikke var noen sikre skader.


Alt etter hva du får det for, men er det urinveisinfeksjon og slike ting, kan det gå verre med foster og deg sjøl viss du ikke tar apocilin. Her finner du informasjon om behandling av borreliose samt andre mer sjeldne flåttbårne sykdommer som TBE (skogflåttencefalitt), anaplasmose, neoehrlichiose, babesiose, rickettsiose, borrelia miyamotoi og tularemi (harepest). Hos barn kan mange virusinfeksjoner gi høy feber.


Ofte er det slik at legen har tilsett et barn på grunn av høy feber uten at det finnes noen sikker diagnose. Da kan noen leger uheldigvis gi penicillin for sikkerhets skyld” I løpet av de neste 2-døgnene får barnet så et småprikket utslett. Apocillin er helt forferdelig i smak, mi jente kastet det opp etter tvangsmedisinering, så jeg ba om å få ny og fikk det.


Ville anbefale deg og å gjøre det, er ikke nødvendig at de blir vant til at medisin smaker grusomt. Endte med oppkast her også. Små barn bør heller få flytende medisiner enn tabletter.


Spør gjerne om det er mulig å få mikstur, brusetablett - som oppløses når den kommer i kontakt med vann, eller smeltetablett, som oppløser seg raskt på tunga og svelges med eller uten væske. Men da jeg fikk en allergisk reaksjon, så fikk jeg istedet trimetoprim. Ville gått til legevakta å fått noe som virker med en gang.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg