tirsdag 23. januar 2018

Brød uten gjær og hvetemel

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Her presenterer vi oppskriften på åtte knallgode, sunne brød , fra syv helsebevisste brødbakere. Her bør alle kunne finne et favorittbrød. Brød uten hvetemel.


Det er ikke mange brød uten hvetemel , men noen er det.

Det andre brødet her har riktignok speltmel (som altså er hvetemel , men en eldre og grovere sort). Oppskrifter finner du nedenfor. Næringsrik rug, saftig og syrlig. Denne deilige glutenfrie brødoppskriften er det matblogger Elin Larsen som står bak. Det var litt av en utfordring å skulle bake brød , og jeg måtte rett og slett bare eksperimentere meg fram med andre kornslag enn den vanlige hveten.


Det går fint an å lage brød uten mel! Bland like deler hasselnøtter, linfrø, sesamfrø, valnøtter, solsikkefrø, pinjekjerner, gresskarfrø og pistasjnøtter sammen med egg – og få dette mettende og gode brødet.

Foretrekker mer grovt mel, mindre fint, mindre gjær og lengre hevetid. Disse oppskriftene er stort sett bakverk som bruker bakepulver eller natron istedenfor. Hvetemel er det mest brukte melet, det inneholder mest glutendannende protein, som er viktig for å deigen til å bli sammenhengende og smidig og til et brød som hever seg og ikke smuldrer.


Begynn alltid med de grove melsortene når du baker. Hele korn av hvete eller rug bør bløtlegges før de brukes i deigen. Alle våre brød er uten melk. Vi har flere brød uten gjær også.


Dansk rug er kanskje et alternativ dersom hvete ikke er bra for deg. Generelt er det ikke så vanskelig å bake brød med bakepulver - tilsett ca 30gr BakePulver pr. Bland en deig som har samme konsistens som havregrøt. Stekes en liten time på ca 200.


Ser at de fleste brødsorter her inneholder hvete i en eller annen form. Så derfor håper jeg dere hadde klart å grave frem en oppskrift f. Hun har ikke glutenallergi, men har fått beskjed om å holde seg klar hvetemel i en periode i hvert fall. Hvordan lage brød uten gjær ? Her lager vi en fordeig som skal stå i timer innen man fortsetter å lage deigen.

Mange hevder de ikke tåler gjær , og da kan brød bakt med surdeig fungere godt for noen. Det finnes andre gjærceller i surdeig enn i gjær , og det er mulig at det kan gjøre en forskjell. Surdeig lages på forhån den hever brødet naturlig uten gjær. Fint surdeigsbrød ligner på loff, men har friskere smak, god holdbarhet og rustikt utseende.


Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn. Et spennende brød som ikke trenger heving. Det er litt mer kompakt enn normale brød , men smaken er upåklagelig. Superlett å lage- supergodt å spise- grovt, med masse smak, proppfullt av frø.


Og ikke minst, uten den kjipe smaken av gjær. Etter at jeg begynte å bake brød uten gjær syns jeg brød med gjær ikke smaker stort annet enn… gjær. Rundstykker uten gjær og hvetemel. Denne sunne oppskriften på rundstykker inneholder mye fiber og proteiner – og lite karbohydrater. De er glutenfrie dersom du bruker glutenfrie havregryn.


Godt og enkelt, ikke noe gjær og heving. Kjøper det selv siden jeg må gå på spesiell diett, og er veldig fornøyd med det, både når det gjelder smak og holdbarhet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg