onsdag 24. januar 2018

Forkjølelse hos spedbarn

Forkjølelse hos spedbarn

Vi Apotek er opptatt av du som kunde skal få gode råd og riktige produkter. Vår kunnskap - din trygghet. Se mer og kjøp her! Influensasesongen starter gjerne i begynnelsen av oktober, og når en topp i januar. Når bør du kontakte lege, og hvem bør vaksinere seg?


Les også: Dette må du vite om feber hos baby. Forkjølelse hos spedbarn. Gode håndvaskrutiner kan derfor redusere antall forkjølelser. Infeksjoner med såkalt RS-virus er ekstra vanlige i vinterhalvåret.


Hos oss voksne oppleves det som regel som en vanlig forkjølelse , men spedbarn kan få alvorlige plager. Derfor bør du unngå å ta med et nyfødt barn til steder med mange mennesker. Spedbarn (under måneder) blir sjelden forkjølet. Generelle råd ved forkjølelse hos barn. I og med at spedbarnet er så lite så er det ikke sikkert det har lært seg til at det går an å puste gjennom munnen hvis nesen er tett.


Her finner du en oversikt over ulike grunner til at barn hoster, og en rekke tiltak mot hoste hos barn. Hvis spedbarn får luftveisinfeksjon, slimer de mye og kan få pustebesvær. De svelger slimet fra luftveiene og kan kaste det opp.


Foreldre bør kontakte lege hvis barn under tre måneder hoster. Hoste hos spedbarn er ikke vanlig. Litt pussaktig sekret (slim) i øynene er vanlig, særlig hos spedbarn. Barn med forkjølelse. Det kan være mange ulike årsaker til at små barn får puss i øyet, blant annet forkjølelse , øyekatarr, tett tårekanal, eller allergi.


Det normale antall tarmtømninger hos et spedbarn (under mnd) varierer med alder og hva barnet spiser. De vanligste utslett hos nyfødte og spedbarn Skurv, bleieutslett, nyfødtutslett er vanlige utslett. Det finnes noen utslett hos spedbarn som man bør være spesiell oppmerksom på.


Den normale morsmelkavføringen er ganske flytende, og kan av og til misoppfattes som diaré. Diaré hos spedbarn viser seg derimot mer som illeluktende, misfarget vann – ofte sammen med nedsatt almenntilstan irritasjon og feber hos barnet. Oppsøk helsepersonell dersom du mistenker diaré hos det nyfødte barnet. Ved behandling av spedbarn er det ikke tillatt å bruke mange stoffer, så vel som i denne alderen, har barna ikke ferdigheter med å gurgle. Det er viktig for en ung mor å kjenne tegn på forkjølelse hos en baby for å konsultere en spesialist i tide og forhindre sykdomsprogresjon.


Forkjølelse hos spedbarn

Massasje for forkjølelse er kontraindisert, fordi det vil hindre barnets pust. Siden virkningen vil være på brystet, vil det tilgjengelige volumet av lungene reduseres. Og med en forkjølelse kan babyens puste være vanskelig på grunn av den store mengden slim fra nesen og munnen, så med en massasje vil det bli enda flere problemer. Ja, forkjølelse smitter lett fra person til person, og også til spedbarn.


Det er heldigvis ikke så ofte at spedbarn blir forkjølet, men når de blir det er. Stakkars jenta mi på uker er blitt skikkelig forkjølet, grønt snørr og. Har vært ganger hos legen med den minste. Hva skiller en rennende nese hos barn av det første året av forkjølelse hos eldre barn og voksne?


Forkjølelse hos spedbarn

Først babyer er aldri bare isolert rhinitt (Rennende nese). På grunn av strukturen i nasopharynx hos spedbarn infeksjon synker alltid under og i beste fall er begrenset kjent som nasofaryngitt, dvs. En forkjølelse hos barn går som regel over av seg selv etter noen dager, men det kan også bli farlig hvis det ligger noe mer bak.


Når det er hørbar surkling eller piping fra lungene er det viktig at du tar barna med til legen. Ta kontakt med lege hvis barnet hoster, spiser lite, blir blekt og er trøtt. Veldig små eller for tidlig fødte barn kan rammes av pustestans.


Alvorlig RS-infeksjon hos spedbarn øker risikoen for astmalignende pustebesvær i forbindelse med forkjølelse i småbarnsårene. Når nesen tettes igjen av snørr eller slim er det dermed svært plagsomt. RS-viruset forårsaker epidemier enkelte år, vanligvis på vintertid.


Finnes det ikke et effektivt middel mot forkjølelse for barnet mitt?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg