onsdag 31. januar 2018

Graviditet uker

Graviditet uker

Følg graviditeten uke for uke. Les hva som skjer med babyen i magen, og i mors kropp. Få gode tips til dere som skal bli foreldre hver uke i svangerskapet.


Her finner du informasjon om graviditetens første, andre og tredje trimester. Føder man før uke regnes det som prematur fødsel, etter uker regnes som overtidig svangerskap. LES MER: Terminkalkulator: Slik beregner lege og jordmor terminen din. Les om din graviditet , uke for uke.


KUB test kan utføres inntil uke 12. NIPT tas vanligvis mellom uke og 12. Dette er gjennomsnittstall, og vektøkningen for den enkelte kvinne kan variere fra uke til uke og måned til måned. Energibehovet øker noe under svangerskapet fordi kroppen blir større, fosteret vokser og fordi graviditeten innebærer at nytt vev dannes, blant annet i livmoren og i brystene. Nå kan partneren din eller andre også kjenne armen eller foten til den lille når de legger hånden på magen din.


Graviditet uker

Se video som viser hvordan det er å være gravid i uke 40. Vi tar utgangspunkt i en gjennomsnittlig syklus på dager på Babyverden. Gravid uke 4 se video. Når det har gått uker og dager av svangerskapet, er fosteret uker og dager gammelt.


Svangerskap (eller graviditet ) hos mennesker varer til uker , ca. De første ukene regnes som første trimester. Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. I praksis regner man første dagen i siste menstruasjon som graviditetens første dag.


Graviditet uker

Men i virkeligheten er det først to uker senere, når du har eggløsning, at egget kan befruktes og et nytt liv utvikle seg. Hvordan vokser barnet? Hvilke organ utvikles nå? I hvilken uke er risikoen for spontanabort størst?


Tegn på graviditet og graviditetssymptomer: I uke får du normalt en ny menstruasjon og dersom menstruasjon uteblir kan dette være tegn på graviditet. Mange kjenner forandringer på kroppen, men de fleste kvinner merker ikke endringer så tidlig. Et annet klassisk symptom på graviditet er kvalme. Dessverre oppstår den ikke bare på morgenen, men kan komme når som helst på dagen.


Alle disse følelsene er helt normale. Føles det som om dagene over termin sleper seg av gårde? Da bør du huske på at det er helt normalt å føde fra to uker før til to uker etter termin.


Det er dessuten bare cirka fire prosent som føder på riktig dag. Klaffet det denne måneden, er du nå altså offisielt gravid. I slike tilfeller vokser livmoren også i svangerskapets første 8–uker. Først senere i graviditeten blir livmorhulen raskt utspilt, fordi fosteret så å si strekker livmorveggene ut.


Brystkjertelen vokser under påvirkning av østrogen, progesteron, hPL og prolaktin.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg