tirsdag 23. januar 2018

Råd mot ørebetennelse

Praktisk otoskop for hjemmebruk. Lar deg lyse og se inn i ørene. Husk at kjerringråd ikke nødvendigvis har noen effekt, og at slike råd ikke erstatter legeråd. Kroppstemperert matolje, enten dryppet direkte i øret, eller dyppet i en bomullsdott, er et vanlig kjerringråd mot ørebetennelse. En hårføner rettet mot øret skal gjøre at ørevoksen smelter, noe som kan gjøre at trykket letter.


Råd mot ørebetennelse

Det er dette som er årsaken til øreverk. Et råd mot øreverk er å dryppe noen dråper matolje på en bomullsdott og putte den inn i det øret som. Symptomer på ørebetennelse : Smerter i øret. Dette kan skyldes at trommehinnen er sprukket.


Barna holder seg til øret. Nedsatt hørsel, irritasjon og søvnproblemer er vanlig hos barn. Dette er feilbehandling som reduserer barnets immunsvar mot infeksjonen, i tillegg til at antibiotika i seg selv ofte har immunhemmende effekt. Etter at barnet har gjennomgått en akutt ørebetennelse bør du kontakte lege for å få kontrollert at det ikke er væske i mellomøret og at trommehinnen er grodd dersom den sprakk under infeksjonen. Jeg har et kjerringråd som har virket på sønnen min og mitt tantebarn.


Det menneskelige øret er et meget avansert instrument, derfor skal det også lite til før enn at noe blir galt med. Flammer mot ørebetennelse. Svært få norske leger vet hva det er, men rundt om i Norge setter vel otopater fyr på ørene til tusenvis av pasienter hvert år.


En irritasjon i slimhinnene kan føre til at disse blir betente og hovner opp. Gode råd ved ørebetennelse. Større barn og voksne kan derfor med fordel sove med hodet litt høyt. Trykket er lavest når man sitter eller står.


Feber kan lett forårsake uttørring (dehydrering) hos barn. Mange barn synes det hjelper å holde noe varmt mot det vonde øret. I tillegg vil nesespray mot tett nese som f. Rinexin være til god hjelp. Dette får du kjøpt reseptfritt på apotek eller butikker.


Apocillin virker først etter dagers tid. Virkningen er dårlig. Følsomme ører, trange øreganger og sydenferier kan bidra til at du lettere utvikler ørebetennelse. Forebygg ubehaget ved hjelp av Otinova ørespray. Det finnes mange tips mot ørebetennelse.


Råd mot ørebetennelse

De fleste går ut på å lindre smerten mens selve ørebetennelsen går sin gang. Går ikke smerten over etter et par dager, eller hvis man opplever at det renner puss eller blod ut av øret, så bør man oppsøke lege. Men for å forsøke å lindre smerten kan man følge noen av disse rådene. Og sees nesten alltid i forbindelse med forkjølelse.


Bakteriell årsak kan ofte påvises (oftest Pneumokokker eller Hemophilus influenzae). Både preparater som inneholder paracetamol (Paracet, Pinex) og preparater som inneholder ibuprofen (Ibux, Nurofen) vil gi god effekt mot øreverk. Pass på ørene til hunden din i kulda, råder villdyrlegen Silje Hvarnes. Med seg i God morgen Norges studio har hun schæferen Easy (år), og demonstrer hvordan vi kan unngå ørebetennelse. Sliter du med spenningshodepine og migrene?


Vi gir deg noen enkle råd. Bruken av Paracetamol har tredoblet seg de siste årene, og mange vet kanskje ikke at langvarig bruk av smertestillende tabletter kan føre til kronisk hodepine. Dette blogginnlegget vil gi deg noen enkle råd for hvordan du skal får redusert bruken av smertestillende og redusere plagene med spenningshodepine og migrene.


Tilstanden kan gi forbigående nedsatt hørsel. En sjelden gang kan en ørebetennelse spre seg til beinet bak øret – processus mastoideus. Vondt i øret kan skyldes ørebetennelse , forkjølelse,.


Vi velger å ta med noen kjerringråd mot vondt i kjeven.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg