tirsdag 30. januar 2018

Vondt i magen på høyre side

Se våre reiser til Side her. Bestill din drømmeferie på ving. Smerte på høyre side kan skyldes problemer med galleblæren, som gallestein. En pasient med gallestein har en litt gul farge i huden, feber, og smerter øverst til høyre eller midt i magen.


Ofte er den vanligste årsaken dårlig fordøyelse eller på grunn av forstoppelse. Sitter smertene kun nederst til høyre , bør du være oppmerksom.

Ved blindtarmbetennelse får du gjerne smerter rundt navlen tidlig i forløpet, mens smertene gradvis flytter seg til et område i nedre, høyre del av magen. Smerter i øvre høyre del av magen kommer ofte fra lever og galleveier, smerter i midten øverst i magen ofte fra magesekken, smerter nedad på høyre side er typisk ved blindtarmbetennelse og smerter nedad på venstre side kan komme fra tarmen. Hvilken side kan man kjenne vondt i nyrene på ? Venstre eller høyre ? Vi har to nyrer, en på venstre side og en på høyre side.


Dette innebærer at vondt i nyrene kan oppstå både på venstre eller høyre side – og til og med på begge sider samtidig i visse tilfeller. Når det er sagt, så er det jo veldig vanlig å ha vondt i magen , både på høyre og venstre side. Derfor kan det være litt vanskelig å oppdage at det er akkurat blindtarmbetennelse en har.

Ved en cyste på eggstokken, kan denne gi smerter eller ubehag om den er såpass stor som din, cm. Disse smertene kan sitte nede i magen og stråle mot rygg eller noen ganger ned mot beina. For eksempel ved forstoppelse og luft i magen.


Smerter nederst i magen : Kan være tegn på en gynekologiske tilstand hos kvinner. I bevegelse og noen sittestillinger presser det, kan ikke bruke bukse som strammer i livet. Det gjør vondt når jeg beveger på meg og bøyer meg, blåser magen opp. Ligge på høyre side er ubehagelig.


Hvor gjør det vondt ? Nei: Magesmerter uten feber kan f eks skyldes smerter fra tarmen, magekatarr (magesyre), gallesten osv. Har du smerter over hele magen ? Ved vedvarendesmerter kan man utvikle feber - husk å kontrollere temperaturen. All informasjon på NHI.


Dersom du er syk eller trenger medisinsk hjelp av andre grunner, bør du oppsøke lege. NHI er uten ansvar for innholdet på eksterne websteder det er lenket til. Hei Jeg har hatt vondt i høyre del av magen i et par dager nå, og begynner å lure på hva det kan være. Først trodde jeg det var en strekt muskel, siden det kjennes ut som det.


Men det gjør ikke vondt når jeg trykker på punktet det er vondt , så jeg tror ikke det er en strekt muskel likevel, siden.

Symptomer på blindtarmbetennelse, hentet fra doktoronline. Det typiske symptomet er nokså raskt innsettende magesmerter, som ofte starter midt i magen , litt oppa men som etter hvert flytter seg ned mot høyre lyske, det såkalte McBurneys punkt, som ligger mellom navlen og hoftekammen. Når du hoster bruker du de samme magemusklene, og da blir det naturlig nok vondt. Det kan veldig godt være du bare er støl.


Blindtarmbetennelse gir også smerter på høyre side av magen , men da blir magen helt hard. Har hatt vondt i høyre side i hele dag. Værre når jeg går og står. Det går greit når jeg ligger og sitter. Er dette livmor som strekker seg eller kan det være blindtarmen?


Har ikke feber, kvalm eller dårlig matlyst, men krampeaktig ubehag. Når jeg trykker inn på magen , på høyre side og slipper ut. Langvarig vondt i høyre flanke.


Da det eskalerte for et år siden , ble jeg sjekket ut mtp tarmproblemer. Vedvarende smerter som ved gallesteinsanfall, som er ledsaget av feber. Smertene flytter seg senere til et område lokalisert under ribbeina på høyre side. Magen er øm i dette området og ofte får man kvalme og oppkast. Galleblærebetennelse kan ses uten at man har gallestein.


Vondt i høyre lyske ved løping på asfalt eller hardt underlag kan skyldes overbelastning, feilbelastning eller en underliggende skade.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg