onsdag 24. januar 2018

Trene gravid

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Men hva slags type trening er mest gunstig for de ulike aldersgruppene? Kvinner med risiko for for tidlig fødsel, eller som har hatt flere spontanaborter, bør rådføre seg med lege eller jordmor for å få tilpassede råd.


Aktivitet og trening ved rygg- eller bekkensmerter. Prøv å finne aktiviteter som ikke gir smerter. Er du vant til å trene , kan du trygt fortsette med det når du er gravid. Dersom du ikke trener, er det ypperlig å begynne nå.


For så lenge du tar noen enkle forholdsregler, er det bare positivt for både deg og barnet ditt at du holder deg aktiv - så fremt du har et normalt svangerskap og ikke lider av spesielle sykdommer. Hvordan skal du trene når du er gravid ? SPØR EN FORSKER: Kun prosent av norske gravide trener, viser forskning. Samtidig er helsegevinstene veldokumenterte. Her får du tips og råd om hvordan du bør trene under og etter svangerskapet. Hvor ofte du bør trene avhenger av hvor mye du har trent før du ble gravid - Regelmessig trening er bedre enn skippertak - Under graviditeten har kroppen et høyt nivå av hormonet relaxin som gjør leddforbindelsene slakkere.


Vær derfor forsiktig med tyngre belastninger på ledd i ytterstilling. Lytt alltid til kroppen din. Her kan du fortsette med den trening du er vant med.


Fokuser på å styrke kjernemuskulaturen og tren for å opprettholde en god og rak holdning. Du kan trene kondisjonstrening på samme måte som før du ble gravid såfremt du orker dette. En rekke myter knytter seg til hvordan man bør trene når man er gravid , og en vanlig misforståelse er at man skal legge all magetrening på hylla.


Trene gravid

Jeg mener at det hersker mange myter omkring trening under svangerskap. Slik kan gravide trene under hele svangerskapet – Trening ser ikke ut til å øke risikoen hverken for tidlig fødsel eller lav fødselsvekt, sier overlege Nina K. Du kan ikke trene på deg en abort, da ville du ha abortert uansett, fastslår jordmor, sykepleier og kostholdsekspert Linda Tjellaug. Det er ikke farlig å trene når man er gravid.


Hvor lenge kan jeg trene som vanlig når jeg er gravid ? Du kan være veldig dårlig, kaste opp mye, ha bekkenrelaterte smerter og dessuten kommer det an på hvilket fysisk nivå og helsestatus du hadde før du ble. Likevel viser det seg at mange kvinner legger treningen på hylla når de blir gravide , fordi de tror det medfører komplikasjoner. Dette stemmer i de fleste tilfeller ikke! Og er du ikke vant til å trene , bør du definitivt sette i gang, mener Mariann Rasmussen.


Trene gravid

Mange har etterspurt et innlegg om trening under svangerskap og her kommer det endelig. Graviditeten er ei bra tid å starte på! Foruten om drittmåneder, helt i starten, med konstant kvalme har jeg hatt to forholdsvis ukompliserte graviditeter.


Jeg har holdt meg aktiv og stort sett trent det jeg har følt for, og kroppen har tillatt. Vi anbefaler at stillesittende eller inaktive kvinner trener med mild til moderat intensitet, mens kvinner som var aktive også før svangerskapet, kan trene med moderat til høy intensitet. Når det gjelder styrketrening finnes det ikke god forskning på hvor tungt gravide bør løfte. Derfor anbefaler vi bare å trene med lettere vekter. Det var godt å trene og ha mitt eget lille prosjekt gjennom svangerskapet.


Trene gravid

Etter endt trening ga det et stort smil om munnen og jeg var super fornøy forteller Hagen til Evolution. Redd for å skade baby. Drøbakskvinnen var derimot redd for å trene som gravid.


Hun hadde hørt at det var farlig å trene med en voksende mage. Det viktigste for den gravide som vil trene , er at hun først blir sikker på at hun har en lavrisikograviditet. Det bør hun finne ut gjennom en screening fra jordmord eller legen sin, for å se at det ikke er indikasjon på at hun ikke kan være aktiv, sier Mottola. Myndighetene anbefaler alle gravide med et ukomplisert svangerskap til å trene minimum minutter med kondisjon om dagen dager i uken.


I tillegg anbefales alle med normale svangerskap til å bedrive styrketrening. Også de som ikke har trent dette tidligere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg