tirsdag 9. januar 2018

Tarifflønn helsefagarbeider

Les mer om tariff, tarifforhandlinger og fordelene ved å være medlem i Finansforbundet her. Slik forgår tarifforhandlingene under lønnsoppgjøret hver vår. Foreslår nye endringer. Forsikring og banker.


Jobbsikkerhet og lønnsvekst. Søk i Norges største og mest komplette kursoversikt. Tariffavtalen er inngått mellom en arbeidsgiverorganisasjon og. Den som skal være ansvarlig for de ferdig i stand-gjorte dosettene må inneha grunnleggende legemiddelkunnskap. Dersom personell uten slik kompetanse skal benyttes til å utføre den praktiske fyllingen av dosettene (som medhjelper), er det en forutsetning at annet personell som har nødvendig.


Som lærling vil du tjene det samme som begynnerlønnen til en fagarbeider, fordelt over to år. Jeg leter etter tarifflønn i forskjellige type arbeid (butikk, restaurant, sykehjem) og i de forskjellige kommunene. Men jeg vet at det er vanskelig å få 1 stilling som nyutdannet helsefagarbeider. Det er ofte helsesekretæren som møter pasienten først, for eksempel på et legekontor eller et sykehus. Helsesekretæren hjelper dermed til med å vurdere medisinsk hjelp til pasienten.


Som helsefagarbeider skal du yte profesjonell helsehjelp, kunne utføre grunnleggende førstehjelp og ivareta pasientsikkerhet. En helsefagarbeider har varierte arbeidsoppgaver og kontakt med mennesker i alle aldre. Noen er syke og andre har nedsatt funksjonsevne eller skal trene seg opp etter en ulykke.


En sykepleier må være omgjengelig, snarrådig, selvstendig og kunne ta ledelsen i kritiske situasjoner. Du må tørre å ta ansvar og kunne sette deg inn pasientens situasjon, slik at du klarer å hjelpe pasienten på best mulig måte. Unio og Akademikerne seg til den forhandlingsløsning KS, LO og YS kom frem til i slutten av april. Her finner du lønnstabeller for tariffområdene KS og Oslo kommune.


I meklingen som kom i havn 23. For medlemmer i kommunene forhandler Delta lønnen sentralt med Kommunenes Sentralforbund (KS) og Oslo kommune. Hovedavtale LO-NHO Hovedavtalen er arbeidslivets spilleregler. Sett deg inn i satsene som viser hva du minst bør ha i timelønn! Den bestemmer det grunnleggende i forholdet mellom arbeidsgiver og arbeidstaker, for eksempel hvordan tariffavtalene skal forhandles og hvordan de ansattes representasjon gjennom tillitsvalgte skal være.


Vi gir deg oversikten over hva du kan forvente å få betalt for den jobben du utfører. Hva er forskjellen på helsefagarbeider , hjelpepleier og omsorgsarbeider? Tidligere ble helsearbeider kalt enten hjelpepleier eller omsorgsarbeider, men nå er de slått sammen og yrkestittelen helsefagarbeider erstatter de tidligere titlene.


Hvilket tariffområde og hvilke tariffavtaler du omfattes av avhenger av hvem som er din arbeidsgiver. Mange tror at Norge har en nasjonal minstleønn. Les mer: Mange muligheter som helsefagarbeider. I stedet har hvert yrke gjerne en egen tarifflønn som forhandles fram av partene i arbeidslivet.


Hvis du ikke har tariffavtale der du jobber, har du altså ikke rett på noen spesiell minstelønn. Lønnstabell for KS pr. En tariffavtale er en avtale mellom arbeidstakere og arbeidsgiver om lønns- og arbeidsvilkår.


Rett på minstelønn har du derfor kun om jobben din er underlagt en tariffavtale.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg