mandag 8. januar 2018

Paracet og amming

Lei av lang kø på apoteket? Spar tid ved å handle enkelt og diskret på nett. Rask leveranse og stort utvalg. Av og til sier legene og ekspertene ved Tryg g mammamedisin at det er i orden å bruke en medisin, selv om bruk ved amming frarådes i pakningsvedlegget.


Medisiner og smertestillende ved amming Spesielt én type smertestillende anbefales ammende Gir du bryst og trenger smertestillende? Kunnskapen om effekten av langtidsbruk av smertestillende legemidler ved amming er begrenset (1-3). Tilstand som skyldes inntak av giftige stoffer, slik som legemidler, rusmidler, kjemikalier eller stoffer som finnes naturlig i dyr og planter, i en slik mengde at det kan føre til alvorlig skade. Virusinfeksjon i nese og svelg.


Vanlige symptomer er hoste, snue, nysing, sår hals, hodepine og ev. Gravide og ammende er ofte i tvil om hvilke medisiner de kan ta, sier Helle Lindland-Tjønn, farmasøyt og rådgiver ved nettjenesten tryggmammamedisin. Snakk med lege evt. Ved brystbetennelse kan brystet bli rødt, varmt, hovent og smertefullt. Du kan få feber og en influensalignende følelse i kroppen.


Hyppig tømming av brystet i ett døgn er førstevalget som behandling av brystbetennelse. Paracet er helt greit! Troika Glad i forumet Septembermødre 3. En tablett inneholder samme mengde paracetamol som de andre reseptfrie produktene (5mg) og inneholder i tillegg en dose koffein som svarer til en liten kopp kaffe. Vi gir gratis informasjon, veiledning og støtte ved spørsmål omkring amming og morsmelk.


Eksisterende informasjon om analgetika og amming er for en. Undersøk brystet under amming for klumper og ømme partier. Jeg fullammer barnet mitt, men har i det siste fått så utrolig vondt i nakken og skuldrene (spenningsverk).


Paracet og amming

Jeg ville nok ha tatt en paracet om jeg trengte det både som gravid og som. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid. Anonym bruker skrev: Støtter forslaget om pakkelek.


Tuppa på mnd er også syk og har feber og. Det ene skal du være mer forsiktig med enn den andre. Gravide kan få sterke smerter og da finnes det ingen gode alternativer til paracetamol.


Påvirkes barnet av mine medisiner? Vårt råd er da å bruke paracetamol og følge den anbefalte doseringen som står bak på pakningen. Som sagt er amming akkurat like effektivt mot smerter og ubehag.


Du som jobber på sykehus bør vel være godt oppdatert på bivirkningene til paracet ? Og risikoen for leverskader på små barn f. Jeg bruker også paracet ved behov, men i de aller fleste tilfeller er det virkelig ikke behov som ikke kan løses av hud mot hu bæring og. Rådfør deg med lege eller apotek før du tar dette legemiddelet dersom du er gravid eller ammer, tror at du kan være gravid eller planlegger å bli gravid. Har hatt hodepine siden i går, og kjenner det begynner å bli nok nå.


Men hvordan er det med smertestillende egentlig? Går det også over i melka. Du surfer som uregistrert og går glipp av mye av det beste her inne! Men slik er det altså ikke med meg.


Jeg bruker det av og til, noen ganger med ukers mellomrom og noen ganger to om dagen. Giftinformasjonen gir råd og veiledning om risikovurdering og behandlig av forgiftninger med legemidler, kjemikalier, planter sopp og dyr. Bruk av medisiner ved amming - Legemiddelverket Slik reduserer du mengden medisin som barnet fr i seg ved amming. Det er ikke ndvendig velge mellom amming og smertebehandling, viser ny studie. Telefontjenesten er gratis og tilgjengelig både for allmennheten og helsevesenet.


Paracet og amming

Ved amming er brystet mer utsatt for bakterier, i og med at barnet kan overføre bakterier og at det ofte er småsår ved brystvorten. Betennelsen oppstår når bakterier kommer inn i brystvevet. Det skal st i pakningsvedlegget om bruk under amming og graviditet. Det er brystvevet som infiseres og ikke melken. Dermed kan en fortsette å amme barnet.


Har ut fra det legen og apoteket har sagt at det er greit å ta en paracet sammen med Voltaren. Ikke Ibux da det kan gi økt fare for magesår. Men nå leste jeg i pakningsvedlegget til Voltaren at man skulle være forsiktig både med paracet og ibux uten at det var utdypet noe mer. Dette er også en del av behandlingen.


Noen som vet noe om.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg