torsdag 11. januar 2018

Bleking av hår

Vi gir deg skinnende hvite tenner. Olso Tannlegesenter, time på dagen! Bleking av hår - kjerringråd. En innsender har sendt oss et lite tips til naturlig bleking av hår. Hun påpeker at bleking av hår er en avansert kjemisk behandling som er det sterkeste man kan utsette både hår og hodebunn for.


Bleker du håret hjemme har du ikke kontroll over hvilken bleking du bruker i forhold til ditt eget hår , og et utrent øye har vanskelig for å vite om håret og hodebunnen faktisk tåler en bleking. Vil du at håret skal bli lysere enn din naturlige hårfarge kan du følge opp avfargingsbehandlingen med en bleking. Det finnes ulike produkter for hjemme-avfarging avhengig av hvilken farge håret ditt har i dag og hvor mange ganger du tidligere har farget håret. Har du lyst til å bleke håret hjemme?


Vi har fått sendt inn et tips til et lite middel man kan lage seg for å bleking av håret. Er IKKE frisør, men min mamma er, og jeg har en goood del erfaring med bleking av mitt eget hår. Begynn med foliestriper, eller strip i hette om du har tålmodighet til å sitte å pille ut tynne tynne striper. Håret blir veldig fint med tette striper, som tribal skriver over her.


Bleking av hår

De fleste av oss har kanskje én eller to hårbørster på badet, men vet du egentlig hva som er forskjellen på de ulike hårbørstene? Her er ekspertenes tips! Det er kanskje ikke så rart, jeg er jo ganske blon og det ser egentlig ganske dumt ut.


De har alltid vært lyse, og ønsker å farge håret mørkere - ja, dette kan gå fryktelig galt. Hjemmebleking, striper og balayage er noe jeg absolutt ikke anbefaler å prøve på egenhånd. Etter en bleking vil det alltid komme frem mye gult, samtidig som det sliter ekstremt på håret. Utviklingen av organiske farger og organisk bleking har kommet så langt at du kan forvente like bra resultat - hvis ikke bedre.


Bleking av hår

Vi testet og ble positivt overrasket! Du leste riktig ja, og jeg er her for å fortelle deg hvordan – tada! Alt du trenger er noen få ting som du mest sansynlig finner i skapet ditt, pluss en dose god tålmodighet, så kan du lysne håret hjemme uten bruk av blekningsmiddel. Bestem deg for hvilke seksjoner av håret du vil ha lysere - kanskje en ombré- effekt er tingen?


Deretter smører du sitronsaften på den delen av håret som er vått, og lar det tørke i solen. På Styletime kan du sammenligne lokasjon og pris, lese anbefalinger og bestille time. Har akkurat bleket to runder her,. Skjul at jeg er logget inn.


Når det gjelder farging av hår , ikke bleking , så går det ikke an å få det lysere hvis man ikke bleker det, uansett om man har farget håret fra før av eller ikke. Frisøren min sa det, og jeg har prøvd det også, men det ble ingen forskjell. Mens grovt hår trenger mye fuktighet, vil et tynt, fint og typisk nordisk hår nesten bare ha litt godt av å bli stivere. Da kan du for eksempel gå for en volumsjampo, anbefaler Thorsen. Han understreker at det er like viktig å bruke riktige produkter til grått hår , som til farget hår.


Striper kan være et godt alternativ når du ikke vil helfarge håret. Fra platinablonde permanente hårfarger til mer diskré striper som påføres med en spray og bare lyser opp hårfargen en anelse. Og en annen viktig ting, når du skal vaska det, da detter det en del hår av , men ta å føn det helt tørt, før du grer igjennom det. Jeg er middels mørkhudet og lurer på hvordan melaninproduksjonen i huden kan trappes ned slik at effekten blir vedvarende lys hud.


Bleking av hår

Det har blitt nevnt for meg at det er pigmentceller kalt melanocytter i huden som står for noe av pigmentproduksjonen hvor aktiviteten til disse cellene er høyere hos mørkhudede mennesker. Det gjør at håret blir helt mettet av fargepigmenter og det blir nærmere svart. Men det verste jeg har sett er personer som har prøvd å lysne, bleke eller avfarge håret hjemme.


Som resultat får de gjerne rosa, oransje eller generelt misfarget hår. Akkurat som med menneskehår gråner også villsvinpelsen. Forskerne fant ut at dette er et resultat av fravær av melanin, altså fargestoffet i hår og hu som er et godt tegn på god helse hos villsvin.


Villsvin med grått hår var i topp stan og hadde de laveste nivåene av oksidativ skade, uttalte forsker Ismael Galván i en.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg