fredag 26. januar 2018

Høyt stoffskifte farlig

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Høyt stoffskifte skyldes for høy produksjon av hormoner i skjoldbruskkjertelen. Dette fører til at alle cellene i kroppen går på ”høygir”. Behandlingen tar sikte mot å normalisere stoffskiftet, fjerne plagene og behandle sykdommen i skjoldbruskkjertelen.


Jeg har vært i kontakt med deg før, og du hadde tanker om høyt stoffskifte. Jeg har nå fått tatt blodprøver og skal få svar mandag. Jeg er redd jeg har fått forhøyet stoffskifte , da alle symptomer stemmer.


Jeg har et par spørsmål om dette, om du kunne være så snill å svare: 1. For høyt stoffskifte forekommer når skjoldbruskkjertelen overproduserer hormoner. Det er farlig å gå med forstyrrelse i stoffskiftet over lang ti det kan føre til en rekke symptomer og etter hvert skader på kroppen som varierer avhengig om det er snakk om for høyt eller for lavt stoffskifte. Stress forrykker balansen og skaper mer immunrelaterte problemer, og man er inne i en ond sirkel. Ved de fleste tilfellene av både høyt og lavt stoffskifte ligger en immun-ubalanse i bunnen, så vi må kunne anta at stress også kan bidra til å utvikle et lavt stoffskifte.


Noen tåler tilsynelatende mye og andre lite – hvorfor det? Likevel er høyt stoffskifte ikke en uvanlig tilstand – cirka tre prosent av den kvinnelige delen av befolkningen har den. Ved lavt stoffskifte går alt tregt, ved høyt stoffskifte går ting for fort, sier lege ved Balderklinikken, Lars Omdal til KK.


For å avgjøre hvilken form for for høyt stoffskifte du har, vil det ofte være nødvendig med en eller flere billeddiagnostiske undersøkelser, thyreoideascintigrafi og ultralydundersøkelse. Hvordan behandles for høyt stoffskifte ? For de med høyt stoffskifte. Ettersom høy hvilepuls (over 200) er et vanlig symptom kan enda høyere puls i verste fall føre til akutte hjerteproblemer.


Det fører til symptomer som nervøsitet, hjertebank, skjelvinger, varmefølelse med økt tendens til å svette, vekttap med økt appetitt, hyppigere avføring og vannlating, irritabilitet og søvnvansker. En svært sjelden gang kan høyt stoffskifte skyldes en svulst i hjernen som får skjoldbruskkjertelen til å produsere for mye tyroksin. Slapphet og uopplagthet, vekttap (men økt appetitt) og diaré kan være symptomer på høyt stoffskifte.


Symptomene kan blant annet inkludere hjertebank, nervøsitet, tretthet, vekttap, svetting og stirrende blikk. Det økte innholdet i blodet kan enten skyldes økt frigivelse av hormoner pga. Utvikling av høyt stoffskifte skyldes et samspill mellom arvelige forhold og miljøfaktorer, hvor røyking og for høyt eller lavt inntak av jod er de viktigste.


Les også: Studie: Besteforeldre viktige for unges mentale helse. En vesentlig forskjell er at mens hypertyreose ( høyt stoffskifte ) som oftest kan la seg kurere i løpet av 1-år, krever hypotyreose (lavt stoffskifte ) livslang behandling. Lavt stoffskifte gir en rekke symptomer som kommer snikende, og det er spesielt kvinner som rammes.


Typisk for Graves’ sykdom er at stoffskiftet er høyt i en periode – så synker det og blir gradvis normalt. Varigheten av en slik episode er gjerne ett til to år, men varierer mye. Knapt av pasientene med Graves’ sykdom har kun en episode med høyt stoffskifte – de andre har to eller flere.


Høyt stoffskifte farlig

Et mindretall får farlig høyt. Jeg fikk psykiske symptomer på høyt stoffskifte. Det som skjer når stoffskiftet er for høyt er at hele kroppen går på høyt turtall, pulsen er høy og alle prosesser i kroppen går raskere enn vanlig. Dette kan gi indre uro, symptomer på angst, adh bipolar osv.


Jeg har hatt høyt stoffskifte og fått behandling for dette. Så dersom du tror du har hatt sykdomen lenge så er det godt mulig at du har det. Denne overflødige hormonproduksjonen forårsaker et høyt stoffskifte i kroppen, som kan resultere i vektnedgang og tap av muskelmasse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg