mandag 15. januar 2018

Blemmer på tunga barn

Blant annet har mange barn en ruglete struktur på tungen , som ofte opptrer sammen med en rødlig farge. Blemmer på tungen hos barn. Men dersom tungen er irritert, kan det dukke opp små blemmer på tungespissen, og selv om det ikke er så vanlig, er blemmer vanligvis ikke farlig.


After rammer opptil av befolkningen fra tid til annen. Det finnes flere ulike typer blemmer , men ofte er de veldefinerte, runde, eller opptrer som sår som dekkes av gråhvitt eller gulaktig belegg omgitt av en rød ring. Størrelsen varierer også. Gir blemmer og sår i tannkjøttet, innsiden av kinnet, på tungen , leppene og noen ganger rundt munnen.


Akutt herpetisk gingivostomatitt. Herpes labialis, forkjølelsessår. Er som regel en gjentakende infeksjon på. Har du oppdaget blemmer på tunga til barnet ditt? Det trenger ikke å være faktiske blemmer , men en rekke andre årsaker.


Det forklarer fastlege og leder i Norsk forening for allmennmedisin, Petter Brelin. Uansett hva så kommer blemma i veien når man rører tunga. Her er et lite kjerringråd mot problemet. SPØRSMÅL Hei jeg har noen spørsmål og det er:1. Hva er det som gjør at man får blemmer på tungen sånne små hvite eller rødeprikker.


Har vært veldig plaget med det en stund og det er veldig irriterende for det gjør av og til vondt og svelle. Hadde du blemmer som var smertefulle i munnhulen evt. Rammer oftest barn fra spedbarnsalder og opp til tiårsalder.


Det kan også være andre virusinfeksjoner som kan gi lignende bilde, har du hatt influensa symptomer i det siste? Tungen kan røpe mer om deg enn du tror. Det finnes en rekke mulige forklaringer på hva tungetilstander og forandringer på tungen kan skyldes.


Tungeplager ha mange forskjellige sykdomsårsaker - deriblant bakterie- og soppinfeksjoner, allergier og i enkelte tilfeller også hudsykdommer. Hånd- fot- og munnsykdom gir 1-dagers lett feber og lett halsvondt. Barn Hvordan arter det seg?


Kroppslig, psykisk, sosialt. Barnets utvikling i ulike aldre. Han tror kansje smaksløkene ser sånn ut helt nede med svelget men det har jeg vanskelig for å tro da jeg ikke har op.


Dette er en viral infeksjon som forårsaker blemmer inne i munnen på tungen , samt på føtter og hender. Når barn har blemmer på tungen , er årsaken vanligvis ansett for å være hån munn-og klovsyke. Ved geografisk tunge. Det er ofte forveksles med hov-og klovsyke, som dyr kan få, men det er.


Det geografiske mønsteret skifter gjerne utbredelse og lokalisasjon. Rødme marginalt på tungen. Sort eller brungul hårete tunge (lingua villosa nigra). Jeg har prøvd å søke på nettet, men blir ikke noe klokere.


Ukjent etiologi, men misfargingen kan muligens skyldes mikroorganismer og tobakk. Veldig sårt på tunga der de små blemmene er. På den fremste halvdelen av tunga , både på sidene og midt på. Føles nesten som om man har brent tunga på alt for varm kakao og blitt sår etterpå. GJØR VONDT: Små blemmer på tunga kan gjøre vondt i dagevis Illustrasjonsfoto: Colourbox.


Vis mer Sårene oppstår ofte først i barneårene, men de kommer gjerne sjeldnere etter hvert som.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg