mandag 29. januar 2018

Årsaker til samlivsbrudd

Årsaker til samlivsbrudd

Hva er de vanligste årsakene til brudd? Parforholdets fiende nummer én mener jeg er unnvikelsen. Der kvinnen ofte er den pågående som vil snakke, opplever mannen dette som vanskelig og trekker seg unna, går ut av rommet, gjør seg utilgjengelig. Bianca Schmidt, som er gestaltterapeut og sexolog, forteller til KK. I ferske forhold er det vanlig med brudd når man innser at man har søkt sammen kun grunnet fysisk tiltrekning.


De skulle bruke jula til å slappe av, drikke rødvin og snakke ut om alt det vanskelige. I stedet for blir det bare krangling, stress og mas, sier familieterapeut Thomas Winther. Selv om man går igjennom en såkalt rolig skilsmisse, så er ikke dette nødvendigvis mindre komplisert for barna. Samlivsbrudd er noe de færreste av oss er spesialister innenfor men som mange av oss opplever. Det er ofte to årsaker til at slike ekteskap ofte ender i skilsmisse.


For det første velger de som gifter seg for andre gang i mange tilfeller en ektefelle som er veldig lik den forrige partneren. Et samlivsbrudd mellom foreldrene er en von forvirrende og vanskelig prosess for de fleste barn. Stabilitet, kjærlighet, og muligheten til å få opprettholde kjærligheten til begge foreldrene er viktige komponenter for at samlivsbruddet skal bli minst mulig smertefullt.


Det er stor variasjon i opplevelsene og reaksjonene i forbindelse med samlivsbrudd. Hvordan man opplever bruddet, og hvilke helsemessige konsekvenser det får, er avhengig av en rekke ulike forhold som både er knyttet til samlivet og til bruddet i seg selv, og til faktorer i og utenfor personen. Som regel er det en prosess som går over lang tid.


Og som regel er det summen av flere årsaker som utløser skilsmisse. Mange tar med seg irritasjon og misnøye over i andre situasjoner og til andre livsområder, forklarer Kjøs. Obligatorisk mekling ved samlivsbrudd. Alle foreldrepar, både gifte og samboere, med barn under år må møte til minst én time mekling ved samlivsbrudd.


Barnets beste skal være utgangspunkt for meklingen. Hvilke konsekvenser følger i et skilsmisseoppgjør? Ektefeller kan ønske å gå fra hverandre av ulike årsaker. Hva årsaken måtte være er i utgangspunktet uten betydning juridisk sett.


Samlivsbrudd kan føre til ulike tapsopplevelser, bekymring for barna, boste økonomi, tap av nettverk og (sviger-) familie. Eiendeler må fordeles, noen må flytte, økonomien blir dårligere og samværsordninger med barna skal avklares. SIDE2): Alle som har vært gjennom et samlivsbrudd , vet hvor vanskelig og vondt det er.


LES OGSÅ: Dette skjer med kroppen når man slutter å ha sex De aller fleste par som går fra hverandre, har i lang tid forsøkt å redde forholdet. Har fått med meg en del. Men det hadde vært til stor hjelp om noen hadde kunnet komme med eksempler eller henvise til nettsteder de vet om som omhan.


Dette sier noe om betydningen av det å få hverdagen til å gå opp og være sammen. Finn Erik Rognan har erfart dette. Men er det slik at kvinner og menn reagerer forskjellig?


Nettsted for kvinner og menn midt i livet. Jeg har tenkt på dette en stund. Det finnes forhold med narkotika, alkohol, vol.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg