tirsdag 9. januar 2018

Typisk norsk mat

Typisk norsk mat

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Zoek en Vergelijk Dans Mat online. Bespaar nu met GigaGunstig! Matindustrien er Norges nest største industribransje. Norske matretter Hovedrett.


Typisk norsk mat

Til middag brukes i Norge ofte varianter av utspedde kjøttretter som kjøttkaker og pølse. Langs kysten og i Nord-Norge spises også mye fisk som torsk, sei og laks. Mattradisjoner er en viktig del av kulturarven vår, en arv vi må ta vare på og la oss inspirere av.


Det finnes et enormt antall oppskrifter på tradisjonsmat. Hva kjennetegner oss nordmenn? Hva er det egentlig som er typisk norsk ? Få mennesker er vel mer egnet til å fortelle oss det enn Petter Schjerven? Og han trenger bare minutter! Råvarene har vært tilgjengelige i relativt korte sesonger og ofte i store mengder, slik som under torskefisket, sildefisket, innhøstingen av korn, opptak av poteter og slaktingen av dyr.


Eksempler på dette er raspeballer, fårikål, pinnekjøtt, lutefisk, smalahove og brunost. Matskatter og inspirasjon fra hele Norge. Finn oppskriftene her! Godt nytt år med mat fra havet!


Skrei, lever og rogn. Brødskive med pålegg. USA er en nasjon så fortapt at de ikke vet hva vanlig brødmat med noen osteskiver på er. Serverer du noe egg og kjøtt på en enkel brødskive blir du sett rart på fordi du lager en open faced sandwich, som om å legge to jævla skiver rundt pålegget sitt er normalen. Da må jeg selvfølgelig lage noe som er typisk norsk.


Få oppskrift på tradisjonsmat her. God morgen Norge inviterer til en matkonkurranse der vi kårer den mest typiske matretten fra hvert fylke. Bjarte Ragnhildstveit. Debatten om hva som er typisk norsk har bølget den siste tida. Våre matvaner er også berørt i debatten.


Er den typisk norske maten den som burde være det? Se våre tips til restauranter i Oslo der du kan spise typisk norsk mat. En annen typisk norsk tradisjon er matpakke og termos.


Typisk norsk mat

Tradisjonell husmannskost eller moderne nordisk mat. Matpakke er ferdig tilberedt mat som er pakket inn og tatt med ut av hjemmet. En typisk norsk matpakke består ofte av ferdigsmurte brødskiver med pålegg. Når nordmenn er ute på tur har man som oftest medbragt matpakke og termos med kakao eller kaffe. Prøv et av disse stedene, så smaker du hvorfor!


Sjekk ut disse stedene i Restaurantguiden fra Osloby. Et kåseri hvor jeg har tatt for meg hva som menes med at det er typisk norsk å være god. Kåseri skrevet i en dobbelttime.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg