tirsdag 12. desember 2017

Omgangssyke barnehage

Omgangssyke barnehage

Norsk robotteknologi fjerner norovirus fra rom og utstyr. Automatiser desinfeksjon av rom og utstyr. Det er høysesong for omgangssyke og akutt diare. De yngste barna blir ofte lettere smittet enn voksne – og da spesielt barn i barnehage.


Omgangssyke barnehage

Ifølge lege ved Folkehelseinstituttet, Tone Bruun, kan det blant annet skyldes at det er vanskelig å opprettholde god hygiene hos små barn enn det er hos eldre barn og voksne. Hva er omgangssyke ? Sykdommen varer normalt fra noen få dager til en ukes ti og den smitter lett. Virusinfeksjon i tarmen er en vanlig årsak til diaré og oppkast. Faktaarket om omgangssyke i barnehager og skoler kan også lastes ned som PDF-fil.


På grunn av smittefare må barnet holdes hjemme hvis brennkoppene er mange og synlige. Hvis det kun er snakk om noen få som kan dekkes til kan barnet gå i barnehage eller på skolen. Nå er høysesongen for omgangssyke i gang.


Sjekk hvem som må være hjemme ekstra lenge etter oppkast og diaré. Barn i barnehage bør på samme måte holde seg hjemme ved symptomer,. Denne nettsiden tilhører Byfjordparken barnehage. Gå til denne siden for å få informasjon og nyhetsoppdateringer fra Byfjordparken barnehage. Barn som går i barnehage er mer utsatt for infeksjoner enn andre barn.


Vanligvis avgjør barnets allmenntilstand om det bør være hjemme fra barnehagen i en periode, men for enkelte sykdommer kan det være nødvendig å bli hjemme utover dette for å hindre spredning av smitte til andre. Helsedirektoratets ” Veileder til forskrift om miljørettet helsevern i barnehager og skoler” gir kommunen og barnehagen konkrete rå og peker på at smittevern er knyttet til internkontrollordningen. Smittevern i barnehager henger nøye sammen med generelle hygienerå rengjøringsrutiner og rutiner for mat i barnehagen. Minner om reglene for omgangssyke , som er timer karantene etter siste utbrudd. Dersom regelen ikke holdes, blir vi heller ikke kvitt viruset, og barna blir smittet på ny.


Omgangssyke barnehage

Sønnen min ble dårlig i barnehagen i går. Virket slapp og hadde lett feber. Jeg dro fra jobb og hentet han. På ettermiddagen begynte han å kaste opp. Siste gang han kastet opp var på formiddagen i dag.


Grimstad barnehage måtte denne uka stenge på grunn av kraftig utbrudd av omgangssyke. Kommunens smittevernoverlege beordret at barnehagen måtte stenges. I slutten av forrige uke og i helgen har en del barn på avdelingen hatt omgangssyke.


Vi har stengt for å vaske alle. I den forbindelse er det viktig at vi tar visse forholdsregler, viktig at dere respekterer timers regelen til folkehelseinstituttet for å unngå smitte. Fra barnet har kastet opp hatt diare` siste gang, skal det gå timer. I tillegg er det viktig med god håndhygiene og ta gjerne med flaskene hjem hver. Om barnet får munnsår er det ikke alene grunn til å holde barnet hjemme fra barnehagen.


Barnehage og vennekrets skal informeres om at barnet har hodelus, slik at vennekretsen kan sjekkes for lus og barnet unngår gjensmitte. Omgangssyke gir symptomer som akutt. Hodelus Lusesmitte skjer ved at lus kryper fra en person til en annen når hodene legges inntil hverandre, og det har ingenting med dårlig hygiene å gjøre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg