fredag 1. desember 2017

Bacheloroppgave sykepleie diabetes

I følge retningslinjene for diabetes skal pasienter med diabetes type få tilbud om behandling av spesialisthelsetjenesten, og barn under år skal behandles på barneavdeling. Først da kan de ta det ansvaret som kreves og prioritere sin diabetes i alle sammenhenger. Bare det å være ungdom, medfører i seg selv. Vi vil gjerne vise deg en beskrivelse her, men området du ser på lar oss ikke gjøre det.


Formål: Vi vil presentere hvordan vi kan yte god sykepleie i løpet av første sykehusinnleggelse etter nyoppdaget diabetes type 1. Derfor har jeg valgt å skrive om diabetes i min bacheloroppgave. Det vil være viktig at sykepleier formidler, og bruker kunnskapene sine på en måte som styrker pasientens kunnskap om sin egen sykdom. Formålet med Helsepersonelloven er å sikre at barna blir fanget opp tidlig, og at det blir satt i gang tiltak slik at barn og foreldre er bedre i stand til å mestre situasjonen når en forelder blir alvorlig syk. Dette for å sikre best mulig livskvalitet ved livets slutt. Videre påpekes det her at menneskelig behov innbefatter ikke bare fysiske, men også blant annet psykiske - og sosiale sider.


Siden jeg har få erfaringer med barn fra praksis har jeg lyst å lære mer om sykepleie i denne pasientgruppen. Jeg ønsker å utvikle og utfordre meg selv med et tema og en pasientgruppe jeg ikke er så kjent med fra tidligere. Helt i starten under utvelgelsen av forskningsartiklene valgte jeg å se om artiklene benyttet IMRaD- strukturen. Deretter så jeg på årstallet studien er utgitt og benyttet Nasjonalt kunnskapssenters sjekklister for å kritisk vurdere de valgte artiklene.


Hva TS skal velge som tematikk for sin bacheloroppgave kan selvsagt ingen andre enn TS selv finne ut av. Det må gå på faglige interesser. Hvis jeg hadde studert sykepleie ville jeg trolig valgt noe innen ulykkesforebygging blant eldre, skjult rusmisbruk blant eldre, eller smittevern på institusjoner. Spennende utvalg til deg og dit hjem.


Norges beste prisgaranti hos Select. Sko, klær, accessoirer, helse og nyttige ting til hus og hage, samt interiør og pynt. Sykepleie til pasienter med diabetes er og blir mer aktuelt med tiden på grunn av at antall mennesker som utvikler diabetes øker.


Behovet for sykepleierens kunnskaper og kompetanse vil dermed øke. Dersom de skal være i stand til å gjennomføre en livvstilsendring er det avgjørende med motivasjon og mestring, samt tilstrekkelig hjelp fra sykepleier knyttet til informasjon, undervisning, veiledning og støtte. Bacheloroppgave i sykepleie ”Eggstokkreft og mestring” ”Hvordan kan sykepleier bidra til at kvinner som får eggstokkreft mestrer sin nye livssituasjon? Ovarian cancer and coping” ”How can nurses contribute in helping women with ovarian cancer cope with their new life situation? Faggruppa er åpen for alle sykepleiere organisert i NSF med interresse for sykepleieomsorg til pasienter med diabetes.


Meld deg gjerne inn, sammen står vi sterkere og kan yte bedre omsorg til pasienter med diabetes og deres pårørende! Bachelorgrad (1studiepoeng) i sykepleie og minimum ett års klinisk praksis. Kvalifiserte søkere tas opp (uten rangering) fortløpende til studiet er fulltegnet. Er det ledige plasser etter søknadsfristens utløp tar vi opp studenter frem til studiestart. Ved oversøking får søkere informasjon om venteliste.


Diabetes og innvandrere Hvordan kan sykepleier i Norge bidra til at flere pasienter med diabetes type-fra ikke-vestlige land oppnår behandlingsmålene? Diakonhjemmet høgskole : Leveringsdato 3. Vi har derfor valgt overvektig ungdom som tema fordi det er et vedvarende problem i verden og Norge. Vi mener at ved å ta tak i problemet i ungdomsalderen kan vi bidra til bedre folkehelse, da overvekt medfører mange helseplager over tid.


BACHELOROPPGAVE Barn som pårørende Bachelor i sykepleie SK 1Avdeling for helsefag campus Førde 02. Hvordan kan hjemmesykepleier hjelpe brukere med diabetes type til å mestre livsstilsendringene som følge av sykdommen? Sykepleiere kan ta videreutdanning og spesialisere seg innen mange ulike retninger.


Videreutdanningene stiller krav til fullført grunnutdanning, autorisasjon som sykepleier og praksis med direkte utøvelse av sykepleie overfor pasienter etter endt utdanning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg