fredag 29. desember 2017

Bunn til ostekake

En klassisk, nydelig ostekake med bunn av søte kjeks, fyll av herlig kremost og kremfløte, pent pyntet med lekkert gelélokk og bær. Jeg har laget så mange ostekaker i mitt liv at jeg tror jeg kommer til å kunne oppskriften utenat resten av livet. Grunnoppskriften finner du tidligere registrert på detsoteliv. Mange bruker imidlertid å legge et gelélokk som pynt på kaken, slik som i denne oppskriften. Fordel kjeksblandingen godt og klem det sammen som til en bunn.


Stek bunnen på nederste rille ved 1°C i minutter.

Rør ost og rømme til en klumpfri røre. Tilsett resten av ingrediensene og visp det sammen. Hell ostefyllet over kjeksbunnen.


I denne ostekaken brukes det ikke kremost overhodet, men i stedet mager vaniljekesam. Kesam er faktisk en mager form for ferskost. Jeg elsker en syrlig sitron ostekake , denne sitron ostekake består av en mandel bunn , en fantastisk sitron ostefyll, og den har jeg toppet med en deilig luftig marengs, like for servering griller jeg den lett med en gassbrenner.


Dette er en drøm av en kake som bare smelter på tungen, og gir mersmak. Ostekake med salt karamellsaus. Bedre unnskyldning kan du ikke få for å lage og nyte denne festen av en ostekake !

Bringebær­ ostekake Tre lag bringebærgelé, tre lag bringebærostemasse, friske bringebær, marengs og spiselige blomster er plassert på en bunn av havrekjeks i ostekaken fra Marit Hegle. Enkel ostekake med yoghurt og cottage cheese - denne kaken er perfekt å servere på venninnekveld. Enkel og klassisk oppskrift på ostekake med smak av sitron, pyntet med bær.


Denne ostekaken har sitrongelé blandet inn i røren, noe som gjør at den blir lett og luftig i konsistensen, og frisk og god i smaken. Til bunnen kan du bruke de kjeksene du liker best, vi har brukt digestive i denne oppskriften. I denne oppskriften bruker vi Apetina i Lake Naturell som balanserer den fyldige søte smaken av ostekaken med et hint av salt. Osteterningene gir også en frisk ettersmak ved å fremheve sitronsmaken. Slik lager du verdens beste ostekake : - Varm opp stekeovnen til 1°C.


Neida, min ostekake er så enkel at det nesten er for godt til å være sant. Samtidig smaker den OSTEkake ! Ikke sånn luftig fromasj-tull som man av og til får servert, og som noen kaller ostekake selv om det i sannhet bare er litt pisket krem med fruktsmak og gelatin oppi. Ved baking av ostekake med bunn blir først og fremst bunnen lavet, derefter blir kesammassen helt over, og tilslutt baker man kaken. Et særegent tilfelle kan sies å være den russiske toppkaken, som både består av ost og sjokolade.


En forenklet variant av ostekaken er den uten bunn. INGREDIENSER: Bunn 2g havrekjeks med sjokoladeglasur g smør Fyll 6g kremost naturell 3g vaniljekesam 2g sukker ss hvetemel ts vaniljesukker dl kaffelikør f. Jeg lurer egentlig på hvor mange kaker som egentlig kan få plass på favorittlista. Hvordan ser din kakefavorittliste ut? Det er iallfall riktig så mange på min.


Skriv den gjerne ned på kommentarfeltet under.

Bunn : Sett stekeovnen på 2°C. Bunnen er laget av kakerester. Bland meierismør, hvetemel, sukker og eggeplomme. Pensle deigen med litt av eggehviten og stek bunnen i stekeovnen i ca. En klassisk ostekake med gelélokk er alltid blant favorittene på kakebordet og det forstår vi godt.


Sødmen i geléen passer perfekt sammen med den friske og fløyelsmyke ostekremen, og den sprø kjeksbunnen. Ved å variere topping og fargen på gelelokket kan denne kaken enkelt pyntes til å passe både konfirmasjon, bryllup, bursdag og 17. Lagde den til sommerfest i barnehagen og den ble borte før jeg rakk å ta bilde og smake på den. Knus Oreokjeks i en bolle til fine smuler.


Du kan også legge kjeksen i en frysepose og knuse kjeksen ved å banke posen med en panne eller kjevle. Alternativt kan du også bruke blender på kjeksene. Bland det smeltede smøret med de knuste kjeksene og press Oreo-massen inn i bunnen av en fjærform (cm).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg