fredag 8. desember 2017

Hvite prikker i huden

Du beskriver et hvit flekkete utslett som kommer på armer, mage, bryst, legger og skuldre om sommeren. Sannsynligvis dreier dette seg om hva vi kaller tinea versicolor (også kjent som pityriasis versicolor). Denne soppen har vi alle på huden , men den kan skape problemer om. Jeg er en gutt på år. Guttate Hypomelanose kjennetegnes av små (2-mm) hvite flekker på leggene og underarmene.


Idiopatisk betyr at årsaken er ukjent. Guttate betyr at flekkene ser ut som regndråper som har truffet huden. Det er spesielt mennesker med lys hudtype som rammes.


De er vanligere etter årsalderen. Vitiligo er en hudsykdom kjennetegnet ved flekkvis utvikling av velavgrensede, melkehvite områder i huden , tidvis med hvite hår i de angrepne områder. Dette er et resultat av bortfall av de cellene som produserer fargepigment i overhuden (melaninproduserende melanocytter) og rundt hårrøttene.


De kommer faktisk svært ofte fra vanlig hud der man ikke tidligere har hatt noen føflekk. Små røde eller lilla prikker i huden er ofte cherry angiomer, også kjent som kirsebærflekker. Disse er svært vanlige.


Dette er en godartet, og normal forandring, som kan komme gradvis med alder. Røde prikker i huden er helt vanlige og heter Cherry Angiomer. Mange oppsøker hudlege fordi de blir bekymret, men de er ufarlige.


Hvis du fikk hvite flekker på sommeren i fjor, og ikke har behandlet det på noen måte, bør du være føre var og vaske huden med Fungoral. Det er bare lyse små flekker i huden som vises bedre når jeg soler meg, så de blir ikke så veldig flatterende. De klør ikke, flasser ikke og er ikke røde.


Om du ikke har sett det på deg selv har du kanskje sett det på andre: De hvite flekkene på huden som gjerne blir veldig synlige om sommeren. Mange tror dette er pigmentflekker, men ifølge lege Siri Helene Hauge på Lommelegen. Det er en ufarlig hudsykdom hvor pigmentet i huden. Lukkede komedoner er mer sjeldent, og hvite ikke svarte. Kanskje du tror det er en pigmentflekk, fordi det ligner litt, men det kan faktisk være hudsykdommen vitiligo, som én til to prosent av befolkningen lider av.


Noen omganger med Fungoral-shampo (fåes reseptfritt på apotek) og noen dager ute i solen og de hvite flekkene ble like brune som resten av huden. Hvite flekker på venstre side av magen. Har hvite flekker på tennene og lurer på om jeg tar for mye fluor? Ifølge Moe er det viktige for en fet hud å rense bort talget med for eksempel pleieprodukter som inneholder salisylsyre, både morgen og kveld. Det begynte på ene siden men er på begg.


Ikke glem å peele huden i tillegg slik at porene holdes åpne og oksygen kommer til. Da vil aknebakterien ha dårligere levekår, og du vil se en tydelig forbedring av akne, sier hun. Hva er årsakene til tørre hvite flekker av hud med kløe? Plutselig oppdager en kløende hvitt utslett på huden din kan være alarmerende.


Huden til nyfødte kan endre seg mye. De fleste forandringene som oppstår er ufarlige, plager ikke barnet og går over av seg selv. Rødt og småkvisete utslett (erythema toxicum neonatorum) Dette er utslett av små røde prikker og nupper som etter hvert får puss i seg og ser ut som små kviser. Milier: Milier er små hudcyster, som særlig rammer barhuden, og er som regel synlig fra fødsel av. De ses som hvite små prikker under huden.


Portvinsflekk: En Portvinsflekk (Port wine stain) er et medfødt fødselsmerke. Utslett er en fellesbetegnelse for syklige hudforandringer. Det ses som en rød flekk i huden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg