tirsdag 19. desember 2017

Barnenavn liste

Slik finner du unike barnenavn – Vi tar for lite sjanser når vi velger navn til barna våre,. Få hjelp til å finne det perfekte navnet til den fine lille nye. Logg deg inn eller registrer deg for å lage egne navnelister. Man kan kalle barna sine mye rart, og det er navnene nedenfor et godt eksempel på. Det rareste navnet vi har i Norge er vel Espen Thoresen Hværsaagod Takkskalduha.


Trenger du tips til enda flere navn, kan du se hele listen med 5forslag her. Artikkelen er skrevet av Babyverden. Trenden i Norge er, og har stort sett alltid vært, at man hovedsaklig velger barnenavn basert på trender og hva som er populært. Velger du derimot å gå mot strømmen og være mer unik, da finnes det mange muligheter. SIDE2): Kjært barn har mange navn, heter det.


Når man skal velge navn til den kommende verdensborgeren, så er det i bunn og grunn kun fantasien som setter grenser. Det er flere endringer i topplistene. Elias og Isak er tilbake på guttenes topp-10- liste , mens Mathias og Aksel går ut. Håkon er eneste nye guttenavn inne på topp-20. Her går Alexander ut.


Større endringer finner vi i jentenes topp-20- liste. Sveriges topplister. Dette er en liste over populære navn. Statistisk sentralbyrå (SSB) har hovedansvaret for å dekke behovet for statistikk om det norske samfunnet.


Cleo endte høyest med en 83. Anna, Mariam, Mira, Tindra og Hedvig gikk ut av topp 100. Eneste navn ut av topp var fjorårets rakett Saga. Alicia er ny på topp listen og stiger helt fra 21. Elsa er fortsatt nr.


Så finn frem ungene, varm opp sangstemmen, slipp hemningene og syng av full hals! Man skulle kanskje tro at det var Noora og William som tronet på topp over verdens mest populære navn. Skam tar vel snart over verden, eller hva? De nye som kommer inn er Frida, Alma, Amalie og Selma.


På jentesiden er topp-uendret. Ut går dermed Tiril, Linnea, Mia og Mathilde. Isak har gjort et stort hopp fra 22. Han mener dessuten Saga er et navn å merke seg: – Saga har kommet inn i topp 50.


Mange kjente navn på listene. Men det er nok ulikt om navnene er på vei opp eller ned akkurat nå. Vil du gi barnet ditt navnet Love, Lerke eller Trygg?


Eller vil du selv bytte navn - til for eksempel Jan Banan? Når undertegnede journalist spør Statistisk Sentralbyrå (SSB) om det finnes en liste over uvanlige navn i Norge i dag, er svaret at en slik liste er nærmest umulig å oppdrive.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg