onsdag 13. desember 2017

Tabelltrekk 2014

Du kan søke i trekktabellene ( Tabelltrekk for skattekort). Her kan du også skrive ut den enkelte tabell dersom du har behov for det. Et tabellkort er basert på forholdet mellom inntekt og fradrag.


Jo høyere månedsinntekt du har, jo høyere blir skattetrekket. Tabellen tar utgangspunkt i forholdet mellom inntekt og fradrag for å redusere risikoen for at du betaler for lite eller for mye skatt.

Arbeidsgiver plikter å innhente skattekort for sine ansatte før inntektsårets begynnelse, og forsikre seg om at skattekortopplysningene er oppdaterte før hver lønnskjøring slik at forskuddstrekket blir foretatt etter siste beregnede skattekort. Informasjon om frister og attester, gratis kurs, regnskap og kassasystemer. Hjelp til deg som er ny som næringsdrivende eller vil endre eller avslutte bedrift. Det ble skrevet ut 2. Tabellen er for de med enkle forhold uten andre inntekter eller andre fradrag enn.


Er du usikker på hva tabelltrekk og prosenttrekk innebærer for deg? Du kan endre opplysninger om for eksempel inntekten din, slik at skattekortet blir riktig.

Du kan ikke bestemme selv hvor mye skatt du vil betale hver måned. Hvis du vil trekke mer skatt enn skattekortet viser, kan du be arbeidsgiveren din om å gjøre det. Du trenger ikke nytt skattekort.


Jeg forbeholder meg INGEN rettigheter. Denne siden går under lisensen cc by-sa 3. Tabellen forteller egentlig hvor mye du forventer å tjene i året. Hvert lønnstrinn har sin egen tabell. Da er skattekort klart. Jeg har fått oppgitt ligningsverdi på bolig (kjøpte i høst).


Samtidig er det ikke noen endring på lån og formue. Altså: kun det jeg har i studielån er oppgitt og ikke huslån. Jeg står også oppført med formue - men dette brukte jeg som egenkapital. Burde dette endres? NAV hete uføretrygd.


I sommer jobber jeg kun på et nytt sted i samme kommune, som er min sommerjobb.

Ser på lønnsslippen min nå at denne biarbeidsgiveren også bruker tabelltrekket. Skal ikke han bruke 35. Med utbetaling fra to steder må du ha prosenttrekk og ikke tabelltrekk ! Går du inn på altinn og bestiller nytt skattekort står det rett under der du skal fylle inn forventet inntekt, en egen linje hvor det står noe sånt som har arbeidsgivere så trenger prosenttrekk også skal du krysse av.


Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes. Er du ikke fagorganisert, lønnes du etter hovedtariffavtalen for LO Stat, Unio og YS Stat.


Føler meg så dum, så tar denne som anonym. Du betaler altså denne skatten innenfor hvert enkelt trinn. De aller fleste varsles elektronisk om skatteoppgjøret sitt 20.


Har du en inntekt på 650. Da ligger melding om oppgjøret klar i innboksen. Vi varsler deg på e-post eller sms når skatteoppgjøret ditt er klart.


Vi kan dessverre ikke gi deg en konkret dato for når du får oppgjøret ditt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg