fredag 29. desember 2017

Frikort kiropraktor

Frikort kiropraktor

Utgiftene til behandling hos kiropraktor gjev ikkje rett til frikort for helsetenester. Betaling for behandling i utlandet. Innbyggere finner digitalt frikort når de logger seg inn på helsenorge. De digitale frikortene har frikortnummer, og er dermed gyldige som bevis for egenandelsfritak. For å finne sitt digitale frikort må innbyggere logge seg inn på helsenorge.


Det finnes to frikortordninger i Norge, én for egenandelstak og én for egenandelstak 2. Frikort og egenandeler. Ordningene gjelder ulike tjenester. Du får frikort for helsetjenester når du har betalt over et visst beløp i egenandeler.


Når taket er nåd sendes det automatisk ut frikortvedtak og et frikort i posten innen tre uker. Når du har fått frikort betaler du ingen flere egenandeler resten av året. Neste år starter du på null. Helseøkonomiforvaltningen (HELFO) yter stønad til behandlingsutgifter hos kiropraktor.


Frikort kiropraktor

Helfo gir støtte til behandling hos kiropraktor , men denne behandlingen gir ikke rett til frikort. Kiropraktor frikort. Det er også slik at støtten du får er den samme uansett hvor mye det koster hos kiropraktoren. Altså kan det lønne seg å sammenligne pris, siden delen du får dekket er statisk.


Egenandelen vil da telle med i opptjeningen til frikort – da gjelder egenandelstak 2. Helfo har som nevnt gode opplysninger på sin nettside om dette og man har også muligheten til å sjekke hvordan man ligger an med tanke på frikort. Husk at du må få en henvisning fra fastlegen din før du får time hos en fysioterapeut med avtale. Det er bare godkjente egenandeler som teller med i opptjeningen til frikort for egenandelstak 2. Fysioterapeuten plikter å ha oppslag som viser gjeldende egenandeler og priser. Informasjonen på helsenorge.


Frikort kiropraktor

Det er ingen erstatning for undersøkelse eller behandling hos helsepersonell. Nytt utseende på frikort. Så jeg lurer på om jeg kan få frikort ? Det er jo dyrt og jeg må gå dit ende lengere pga smerter i nakken. Er det frikort hos kiropraktor ? Nei, frikort gjelder ikke hos kiropraktor. Dekkes kiropraktorbehandling av trygden (HELFO)?


Ja, kiropraktoren sender direkteoppgjør til Helfo. Du som pasient trenger ikke å søke Helfo om refusjon av dine kiropraktorutgifter i ettertid. Vi holder til i nye tilrettelagte lokaler i Bjørvika. Klinikken ligger sentralt plassert i Oslo, ved Bjørvika i umiddelbar nærhet av Oslo S. Bjørvika ligger i bydel Bydel Gamle Oslo, midt i Oslo sentrum.


Frikort kiropraktor

Kontakt din lokale kiropraktor for råd og hjelp. Behandlingen er trygg og skånsom og passer for alle aldre. Ved krav om stønad til dekning av utgifter til behandling hos kiropraktor skal det fremlegges spesifisert og kvittert regning fra kiropraktoren. Regningen må i tillegg til diagnosen for de utførte behandlingene inneholde alle opplysninger som er nødvendige for å avgjøre kravet.


HELFO tilbyr i dag refusjon på 1kr for førstegangsundersøkelsen og kroner for de øvrige undersøkelsene. Dessverre gir ikke timer hos kiropraktor rett til frikort under noen av de aktuelle ordningene. En kiropraktor bruker behandlingsmetoder som manipulasjon og triggerpunktbehandling, samt at han kan veilede i øvelser, trening, uttøyning og eventuelt forebyggende tiltak. En kiropraktor har status som primærkontakt innen sitt område på samme måte som leger, tannleger og psykologer er det på sine respektive felt.


Alle kiropraktorene i Norge pr. Les om de vanligste plagene her. På NEMUS Lillestrøm har kiropraktor Espen Johannessen og Lovisa Klingenberg videreutdanning innenfor utredning og diagnostisering av svimmelhet, og vil kunne gjøre en grundig undersøkelse ved akutte og langvarige svimmelhetsplager.


De samarbeider også tett med fastleger, balansefysioterapeuter og øre-nese-hals leger i området.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg