mandag 18. desember 2017

Uke 13 gravid

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Gravid uke symptomer. Mange gleder seg nå veldig til at magen skal bli ordentlig synlig.


Uke 13 gravid

Den oppleves nok størst på kvelden. Det er fortsatt en stund til den klassiske kulen dukker opp, i hvert fall for førstegangsfødende. Siden livmoren din nå vokser jevnt og trutt, kan du kjenne litt magesmerter. Jordmor Annett Hegén Michelsen: Det er ikke uvanlig at man føler at det å være gravid er både alvorlig og dramatisk.


Selv om man har ønsket det selv, og kanskje prøvd lenge, kan man få følelsen av at nå er det for sent å snu. Noen vil kjenne fosterbevegelser allerede fra uke 1 eller 1 men for de fleste vil det ta noe lenger tid. Svangerskapet er nå over i andre trimester, noe som for de aller fleste betyr at svangerskapsplagene blir mindre og enklere å leve med. En av de største lettelsene er kanskje at kvalmen for de fleste gravide avtar nå. Presset mot din urinblære blir også mindre, slik at du ikke lenger må tisse hele tiden.


Vekten din begynner å øke, og mange føler seg mer tørste og sultne. EN GUTT: Bilde av et foster i graviditetsuke 13. Nå kan man se kjønnet til. Urinen er steril og fjernes sammen med fostervannets utskiftning til og fra mors blodomløp.


Fostervannet skiftes ut og fornyes kontinuerlig. En stor del av væsken skilles ut av fosterets nyrer (urin fra fosteret), mens opptaket foregår blant annet ved at fosteret svelger ned fostervann. Du er nå gravid i uke , fosteret ditt er uker gammelt.


Dette kan gi litt magesmerter. Se det aktuelle ukenummeret og oversett mellom ukenumre og datoer på Ukenr. Ubehagene fra første trimester, som trøtthet, kvalme og mye tissing blir noe bedre, og du begynner antageligvis å nyte graviditeten litt mer. Våkna opp to ganger på uker med smerter som begynner på venstre side av magen.


Mange kvinner får til og med et energikick i dette trimesteret. Går så til hele magen. Blir svimmel, kaldsvetter og koker omhverandre. Får skikkelig hodepine og føles noen sekunder ut til at jeg skal besvime.


Varer ca minutter. Må ta det med ro litt etterpå, så er det greit, m. Jeg er en jente på år som nylig fant ut at jeg er gravid i uke. Uke begynner mandag 23.


Har hatt mensen hele tiden og det var overhode ikke planlagt. Men barnet er alikevell veldig ønsket fra min side og jeg gleder meg, men jeg er usikker på hvordan samboeren vil reagere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg