fredag 22. desember 2017

Eplekake med olje

Hva er vel bedre enn en saftig eplekake ? Denne er enkel å lage og klar til å sette inn i ovnen i løpet av en halv time. Dette er vår mest populære kake. Bruk høstens epler til å lage Oslos beste eplekake ! Bland de tørre ingrediensene i en bolle.


Pisk egg og sukker og tilsett juice og olje i en annen bolle.

En eplekake er raskt, lettvint og velsmakende. En saftig eplekake er noe som blir tatt godt imot blant både store og små. Om høsten får du friske, sprø norske epler i sesong, som gjør kaken ekstra god på smak.


Oppskriften har jeg fått fra min mormor, og dette er en kjapp, enkel og god eplekake , som jeg tipper de fleste har smakt i en eller annen variant tidligere. Innlegget er fra bloggens spede barndom, da jeg var i mammapermisjon og kun hadde et enkelt kompaktkamera til å ta bilder med. Inviter naboen, familien eller venner på eplekjekk-kos!


Denne lettvinte og knallgode eplekaken vil falle i smak hos både store og små. Høsten er høysesong for norske epler og ingenting varmer så godt som en velduftende eplekake med kanel og sukker på.

Eplekake i liten langpanne er rett og slett en annen variant av eplemuffins. Formen jeg har brukt måler ca. Begynn med vaniljekremen (eller kjøp ferdig vaniljekrem på boks, ca.


5g): Ha dl melk, fløte og sukker i en kjele. Splitt vaniljestangen, skrap ut frøene og tilsett frøene og stangen i kjelen. Supergod og litt klissete eplekake.


Når man lager denne kaken, skal man legge et lag eplemos med biter i midten. Eplemosen blander seg deilig med kakedeigen under stekingen og gjør den ferdige eplekaken myk og litt klissete og ekstra god. Herlige og lettbakt eplekake i langpanne. Deilig å servere eplekake sammen med vaniljeis!


Alle elsker eplekake ! Ikke bruk soyaolje eller olivenolje. Eplekaken holder seg myk i flere dager om den pakkes godt inn i plast. Server kaken gjerne sammen med vaniljeis.


Kaken er også fin å fryse. Olje gjør kaken saftigere enn smør, og du får en sunnere fettprofil. Jeg synes ikke den er noe go. Lite slår lukten av nystekt eplekake.


I denne varianten har vi også brukt vaniljekrem, noe som gir ekstra god smak og gjør kaken supersaftig.

Et godt tips når du skal lage eplekake er å bruke epler som egner seg til baking. Olje gir ikke en like luftig deig som margarin, men når kaken er stekt blir resultatet ganske likt som kake laget med margarin. Hvis du tåler melk kan du bytte ut margarin med smør. Visp egg og sukker til eggedosis.


Rør inn olje , melk, hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Hell røren i en godt smurt springform (cm) fôret med bakepapir. Legg plommene i røren med kuttsiden opp.


Stek kaken nederst i ovnen i ca. Sjekk om kaken er ferdig stekt med en tynn kniv eller trepinne. Idag ble det mas etter kake ;). Siden jeg manglet både det ene og det andre slumpet jeg til og tok mål på det jeg hadde i hus. Det ble suksess i heimen.


Den er som en blanding av krydderkake og eplekake , og jeg kan love det lukter godt når den kommer ut av ovnen. Eple og kanel smaker jo bare helt herlig sammen, og med kremostglasur på toppen. Aaaaah sukk, sier jeg bare. SAFTIG EPLEKAKE : Oppskrift på en flott eplekake helt uten egg og meieriprodukter. Hvordan får du denne så saftig uten egg og smør?


Og gang på gang svarer jeg: Du trenger ikke egg og smør for å bake. Saftig glutenfri eplekake !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg