tirsdag 12. desember 2017

Diare før fødsel

Diare før fødsel

Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. De ferskeste innenriksnyhetene. Hold deg oppdatert med ABC Nyheter.


Diare før fødsel

For de aller fleste gravide er riene den virkelige starten på fødselen. For selv om vannet har gått og du kanskje er på vei til sykehuset, er ikke kvinnen i fødsel før riene begynner, forteller jordmødrene Foreldre. Gi de hakke, spade, noen pakker frø.


Mest mulig stål eller aluminium, Sørg for gummihjul som ikke har elendig plastblanding som forvitrer av sollys etter 2-år. La de skjønne at den tida kan. Under svangerskapet har kvinnens kropp blitt bombardert med hormoner, og dette er selvsagt også helt nødvendig. Hos noen kan imidlertid svangerskapsplagene henge igjen i tiden etter fødselen , og da kan det ta uker, måneder eller ett år før kroppen klarer å komme seg igjen, sier jordmor hos Jordmornytt, Victoria Hodt. Jeg har for eksempel sett tredjegangsfødende som har trodd at fødselen var i gang, men så har det stoppet opp igjen, forteller Ragna.


Jo nærmere fødselstidspunktet den gravide kommer, jo mer forbereder kroppen seg. Noen ganger er fødselen bare dager unna, mens andre kan ha både to og tre uker igjen før fødselen starter, sier hun. Lurer på hvor mange som har hatt diaré før fødselen har satt igang, og evt hvor lenge før det kom? Jeg var løs i magen i går, og i dag har jeg hatt diaré et par ganger.


Alle snakker om at jeg har fødeansikt. Og hvordan å behandle et slikt delikat problem som diaré før fødsel ? Er det en forløper eller en patologi? Når et delikat problem er et positivt tegn. Menneskekroppen er i stand til å tilpasse seg ulike forhol og alle de fysiologiske prosessene i den forekommer av en grunn. Spesielt skjer diaré før fødselen av en god grunn.


Diare før fødsel

I dette tilfellet, før fødsel hos kvinner med flere legemidler, er diaré episoder ekstremt sjeldne. Normal, løs avføring før fødsel kan vare fra flere dager til en uke. Jeg har hatt det sånn flere uker før fødsel med begge (venter nr 2), har ikke sånn kjempe løs mage akkurat men litt mykere avføring enn normalt (sorry detaljene).


Går også oftere på do, opptil flere ganger om dagen. Sist gang jeg fødte hadde jeg ikke avføring på iallefall en uke etterpå. Akutt diare vil vanligvis gå over av seg selv før det blir aktuelt med legeundersøkelser eller behandling. Det viktigste unntaket er små barn med diare i mer enn 2-dager. De vil ofte ha problemer med å få i seg nok drikke, og har mindre væskereserver å gå på, slik at det i enkelte tilfeller kan bli aktuelt med sykehusinnleggelse og ekstra væsketilførsel.


Etter fødselen kan dere få gjort dette i Norge. Seksjon for Familiegenetikk, Rettsmedisinsk institutt, Universitetet i Oslo. Dette kan du lese litt om bl. I dagene før fødselen er det vanlig at temperaturen svinger mellom 3– 3°C, av og til noe lavere.


C, hos noen helt ned mot °C. Etter dette temperaturfallet starter som regel fødselen i løpet av timer, men hos noen kan det ta opptil døgn. Hun begynner å ta mat mer rolig. Slike likegyldighet og til og med avslag på mat er spesielt tydelig i de siste 3-dager før fødsel.


Slimproppen kan gå dager eller uker før fødselen starter, og er ikke i seg selv noe tegn på at fødselen er i gang. Når fødselen nærmer seg, vil hormonforandringene i kroppen gjøre at en ofte får løs avføring, og gjerne føler seg kvalm. En grei måte å undersøke om fødselen nærmer seg er ved å sjekke temperaturen til tispa. Normal temperatur er mellom 35-3grader. Særlig kvinner som har født før vil kjenne et ekstra nedpress når fødselen nærmer seg, forteller Grette.


Kvalme - Kvalmen går for de fleste over etter første trimester. Opplever du likevel å bli litt kvalm rundt termin kan det være at fødselen ikke er så langt unna, forteller Grette. Kreft i tykktarmen er det vi er aller mest redd for. Det er den hyppigste kreftformen i Norge i dag og derfor er vi stadig på vakt.


Alarmsymptomene her er alder, blod i avføring og lav blodprosent, forteller Hausken. Jeg hadde ikke diare , men løs mage noen dager før fødsel. Fikk ikke klyster (rakk ikke) og bæsjet (nesten) ikke under fødsel , til tross for all maten jeg hadde inntatt dagene i forkant av fødsel , kanskje takket være at kroppen prøvde å tømme seg selv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg