fredag 8. desember 2017

Første menstruasjon etter fødsel

Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. De ferskeste innenriksnyhetene. Hold deg oppdatert med ABC Nyheter. Etter fødselen , vil kroppen din langsomt starte prosessen med å komme tilbake til normalen. Dette innebærer at du vil før eller siden få menstruasjonen tilbake.


Hvis du lurer på noe i forbindelse med menstruasjon etter fødsel , har vi samlet det du trenger å vite her.

Menstruasjon etter fødsel ? Jeg lurer på når det er vanlig å få menstruasjon etter fødsel , og om den vil være på samme måte som før graviditeten? Hadde den 3-dager, men fikk det igjen dager senere. Er det vanlig å oppleve stor endring i fruktbarhet etter fødsel ? Du er den samme personen – både før og etter en fødsel. Dersom du ble relativt raskt gravid med første barn, går det ofte like kjapt med nummer to og tre.


Men dette forutsetter at alt er ”normalt” hos begge parter, sier Hausken. Du trenger altså ikke å bekymre deg - verken om mensen dukker opp etter kort ti eller om den lar seg vente på. Noen kvinner får menstruasjon kort tid etter at blødningene etter fødsel stopper, mens andre må vente i opp til et år før mensen kommer tilbake.

Begge deler er like normalt, sier Lunøe Jæger. Håper noen har et fornuftig svar. Fikk første men etter fødsel (som var for ca måneder siden).


De siste dagene har jeg også hatt veldig hodepine og vært svimmel og. Renselse etter fødsel. Blødningene man opplever etter fødsel er altså ikke menstruasjon , men en renselse. Ifølge gynekologen skyldes disse blødningene at det ble dannet en sårflate da morkaken løsnet og kom ut ved fødselen. De første dagene etter fødselen er det vanlig å blø som ved en kraftig menstruasjon , og det er vanlig at det følger med en del blodklumper.


Dette kalles renselse, og den kan vare i opptil seks uker etter fødselen. Etterhvert vil blødningene avta, og renselsen vil da i hovedsak bestå av slim og utflod. Anemi og lav jernstatus etter fødsel. En stor, kraftig og unormal blødning på over 5ml, i løpet av de første timer etter fødselen , skjer hos cirka prosent av kvinnene etter vaginal fødsel og hos prosent ved keisersnitt. En slik blødning kan også oppstå fra timer til uker etter fødselen.


Hvordan var deres første mens etter graviditeten? Jeg har mensen for andre gang nå etter fødselen , og begge gangen har jeg blødd kjempe mye. Mye mer enn jeg gjorde før jeg ble gravid. Når jeg sitter på do så bare renner og renner det. Sleepy Glad i forumet.


Positiv eggløsning på dag 34.

Noen kvinner blir faktisk gravide på nytt uten å ha hatt menstruasjon etter fødselen fordi eggløsning kommer før ventet menstruasjon ). Er det normalt å ha veldig kraftig mens første gang etter fødsel ? Er ca mnd siden og jeg blør så ekstremt mye nå på 3. Anbefaler samtidig å få en etterkontroll etter fødselen og evt ordne sikker prevensjon om du ikke ønsker et barn til nå i samme slengen. En spontanabort er heller uvanlig så tidlig etter en fødsel siden. Jeg har enda ikke fått tilbake mensen etter fødselen , snart 13. Det bare renner ned i do. Men husker fra første fødsel at da jeg fikk tilbake mensen så var den normal med engang.


Gikk ca år til jeg fikk den tilbake da også. Informasjon om menstruasjon , blødningsforstyrrelser, svangerskap og svangerskapsavbrudd. Kvinner uten prevensjon. Hvis hun ikke bruker prevensjon, og heller ikke ønsker å starte med dette, kan hun bruke medikamentet Primolut-N, som inneholder gestagenet noretisteron. Hva menes med uregelmessig menstruasjon ? De fleste kvinner har menstruasjon med omtrent fire ukers mellomrom.


Lengden på dette mellomrommet varierer en del fra kvinne til kvinne. Noen kan ha dager mellom menstruasjonene, andre kan ha 30. Regelmessig menstruasjon varer i noen få dager, vanligvis til dager, men alt fra til dager er ansett som normalt.


Den gjennomsnittlige menstruasjonssyklusen er dager lang fra den første dagen i en menstruasjon til første dag i neste.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg