onsdag 13. desember 2017

Rundt utslett

Rundt utslett

Runde sirkler, duse,men blir kraftig røde når jeg klør på dem. Har på begge armene. Men ikke i armhulene eller albuene. Det er en lang rekke ulike årsaker. Det første man må gjøre er å få avklart en sikker diagnose for å gi råd om behandling.


Pityriasis rosea kjennetegnes ved symmetrisk utbredelse av et utslett med svakt røde, lett skjellende, ovale flekker som måler fra få millimeter til en til to centimeter. Utslettet sitter gjerne i t-skjorteområdet. Som regel er området rundt munnen og rundt øyne frie for utslett. Elveblest: Elveblest gir som regel kløe og vabler. SER UT SOM BLINKSKIVER: Erythema multiforme fremstår ofte med røde flekker på håndflatene, fotsålene, leggene, underarmene og ansiktet.


Kan til å begynne med se ut som en ring rundt bittstedet. Se flåttbåren borreliose. Granuloma annulare. Rødlige papler som former en ring. Mulig hypersensitivitetsreaksjon.


Rundt utslett

Feber, leukocytose. Erytematøse papler og plakk. For å få klarhet i hva som utløser tørrhet eller utslett rundt øynene hos nettopp deg, bør du konsultere en hudlege.


Hvis det er mistanke om allergi, vil legen kunne utføre en såkalt lappetest. Perioral dermatitt er en ufarlig hudsykdom som kjennetegnes av utslett rundt munnen, nesen og øynene. Hudsykdommen kan forekomme hos alle befolkningsgru.


Rundt utslett

Siden utslettet avblekes når du sitter fristes jeg til å tro at rødheten skyldes en vanlig rødme (squeezes når du setter deg), altså utvidede blodårer i huden, men kan også skyldes en rekke andre forhold (se nedenfor). I løpet av tre-seks dager vil et utslett med små blemmer vise seg. Blemmene blir fylt med puss og kan etter hvert begynne å blø. Soppinfeksjoner: Soppinfeksjoner kan minne om flere andre hudsykdommer.


Analkløe er kronisk eller tilbakevendende kløe rundt endetarmen, noe som er en svært vanlig tilstand. Tilstander som gir lokal fuktighet er viktige årsaker. Rødt utslett er veldig vanlig hos oss mennesker, og vi i First Derm har her beskrevet de mest vanlige årsakene for rødt og kløende utslett. Eksem rundt øynene kommer oftest av ytre faktorer. Jeg har hyppig (flere ganger i uken) et rødt utslett rundt øynene.


Rundt utslett

Kviselignende utslett , utslett i ansikt eller rundt munnen, røde og kløende utslett. Listen over barneutslett er lang – slik behandles det. Enkelte ganger kan du også oppleve smerter når du har sex. Dette skjer på grunn av arrdannelse og sammenvoksinger av huden rundt skjedeåpningen. Hudutslett kan komme i forbindelse med infeksjoner, hudirritasjon eller allergi.


Herpes Simplex Virus-infeksjoner kan også føre til utslett og kløe på kroppen. HSV-infeksjoner kan forekomme i underlivet (herpes genitalis), på lepper og rundt munnen (herpes labialis), samt andre steder som på fingeren og på øyet. Dette er en oversikt over noen vanlige utslett og hudforandringer som kan oppstå hos små barn.


Nettside fra Helsebiblioteket.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg