mandag 16. april 2018

Sterke magesmerter øverst i magen

Vurdering av akutte magesmerter. Magesmerter er svært vanlig, og relativt ofte skyldes de en harmløs tilstand. Akutt innsettende sterke magesmerter og smerter som øker raskt i intensitet, bør umiddelbart undersøkes av lege. Akutte magesmerter kan skyldes sykdom eller skade i ett av organene i magen.


Det kan dreie seg om mange ulike tilstander eller sykdom. Hvis smertene er av mer langvarig art, og ikke akutt innsettende, kan du lese om generelle magesmerter. Og hvis det gjelder et barn kan du lese artikkelen magesmerter hos barn.


Det ligger mange forskjellige organer i mageregionen som kan gi smerter. Man skiller først og fremst mellom smerter fra magesekken og smerter fra tarmene. De fleste av oss opplever magesmerter fra tid til annen. Kanskje du var fullstendig utsultet da du kom hjem og kastet i deg litt for mye mat litt for raskt, eller kanskje du har hatt en svært stressende uke og kjenner at magen er litt ekstra urolig. Vi skiller vanligvis mellom akutte og kroniske magesmerter.


Alle som opplever akutt innsettende sterke smerter – enten fra brystet eller buken – bør raskt oppsøke lege for å avklare årsaken, sier Jørgen Valeur, lege og ph. Klinikk for Medisin ved Lovisenberg Diakonale Sykehus. Dette betyr det om du har smerter øverst i magen. Smertene kan også forårsakes av ekstraabdominal patologi (refererte smerter). Likeledes kan smerte fra magen av og til stråle ut i ryggen, opp bak skulderbladene eller ned i lyskene eller bena.


Sterke smerter ledsages oftest av kvalme. Hvordan oppstår akutte magesmerter ? Vedvarende eller tilbakevendende smerter eller ubehag som er lokalisert til øvre del av magen. Ubehaget eller smertene kan ledsages av oppfylthet, tidlig metthetsfølelse, oppblåsthet, kvalme, brekninger, sure oppstøt og halsbrann. Smertene blir verre på tom mage og lindres ofte når du får i deg litt mat og drikke – spesielt melkeprodukter.


Sure oppstøt, kvalme og eventuelt oppkast. Du kan ikke avgjøre hvilken type magesår du har ut fra symptomene. Men hva om du opplever smerter på venstre side av magen ? I dag skal vi ha fokus på dette som er et vanlig problem, og forsøke å finne årsaker. Du kjenner smerter på venstre side av magen , men hvorfor? På grunn av komplikasjoner i de tidligere svangerskap, gikk hun til regelmessige kontroller hos både fastlege, jordmor og på sykehuset.


Etter å ha lest mange av dine svar til andre, finner jeg mange som ligner mine, men skriver til deg for det. Annelin å få smerter øverst i magen. Jeg er år, har i snart års tid hatt svært sterke magesmerter som har kommet med ca måneders mellomrom. Ikke noe sammenheng med mens!


De kommer som smerter øverst i magen ,. Akutt bukspyttkjertelbetennelse fører til sterke magesmerter og svært høye verdier av bukspyttkjertelenzymer i blod og urin. Magen kan være øm ved berøring, og ved alvorlige tilfeller kan magen være i spenn. Har ligget i 20min med skikkelig forferdelige smerter øverst i magen på høyre side under ribbbeina som har strålet nedover siden. Det var konstant vondt, men var værre i perioder.


Klarte ikke annet enn å ligge på siden å puste forsiktig. Det har heldigvis gått over nå, men kjenner jeg blir ille b. Løs mage har mer sammenheng med virusinfeksjoner, ubalanse i magen eller matforgiftninger. Det er ikke et vanlig symptom på gallesten med blødninger og løs mage. Det høres derfor ut som noe annet.


Man vet også at drikker man mye brus så kan det gi endringer i avføring og man kan få mer luft i magen som kan gi sterke magesmerter. Den akutte bukspyttkjertelbetennelsen gir kraftige magesmerter. Disse sitter som regel øverst i magen og kan stråle bakover til ryggen.


Som oftest er det jevn, kraftig verk, som etter hvert sprer seg til hele magen. Hvorfor har jeg vondt øverst til venstre i magen ? Diaré og magesmerter ,. Svært sterke smerter som i tillegg pleier å stråle ned i lysken på samme side.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg