mandag 2. april 2018

Røde prikker på lårene

Hvis du har fått mange røde prikker på huden i det siste, er det trolig Cherry Angiomer. Noen får flere enn andre. Prikkene opptrer som oftest på overkroppen og lårene ,. Jeg har i noen år no opplevd perioder med små røde prikker som bare kommer på venstre armen i område der man tar blodprøve fra.


Jeg har ikke symptomer i tillegg til prikkene, men har merket meg at de plutselig har begynt å komme litt på innsiden av lårene også i de. Har fått små røde prikker på armene og noen på lårene , men spesielt på overarmene.

De stikker ikke over huden men ligner små blodflekker. Har vert forkjølet og slapp mye mer enn vanlig de siste seks mnd. Jeg har masse røde prikker på låret , ser ut som en hudorm på en måte når jeg klemmer på de.


Det er flaut og jeg gruer meg til bikinisesongen. Den sees vanligvis som tørre, røde flekker som også kan dukke opp på innsiden av lårene. Dette området er ekstra utsatt på grunn av friksjonen fra klær, undertøy og til og med sex.


Det er dessverre ingen kur for psoriasis, men det finnes legemidler som kan lette på smerten, sier Lamb. Da er det godt mulig du har hudsykdommen Kerastosis Pilaris - på folkemunne kjent som kyllinghu som fører til nupper og prikker i huden. Keratosis pilaris: Veldig vanlig hudtilstand der man får røde prikker med ru overflate på fremsiden av lårene og leggene.

Psoriasis: Hudsykdom som rammer ca. Vanlig årsak til vedvarende skjellende utslett på leggene. Men at barn får røde prikker på huden, er ifølge Annette Resch, privatpraktiserende barnelege og spesialist i pediatri ved Doktor Barnego ganske vanlig: - Barn har meget reaktiv hud og en ser raskt merker og røde prikker av ymse slag på huden deres. Avhengig av alder, vil barn lett få prikker på huden av ulike årsaker, sier Resch.


Keratosis pilaris eller hyperkeratosis pilaris er en forstyrrelse i forhorningen av huden (keratiniseringen) rundt hårfolliklene. Tilstanden er karakterisert ved masse små nupper på utsiden og baksiden av overarmene, ryggen, lår , kinn og rumpeballer. Huden kan se ut som om man har kylinghu og den kan kjennes som sandpapir. Sopp ellers på kroppen blir gjerne kalt for ringorm”.


Vær også oppmerksom på at enkelte alvorlige infeksjoner, som blodforgiftning eller meningokokksykdom, kan gi hudblødninger som likner på utslett. Eksempler på hudsykdommer som gir utslett eller andre hudforandringer er: EkseHuden blir rød og væskende eller tørr og skjellete. Hei Per, Mitt navn er Thomas. Har hatt noe som ligner kviser på innsiden av låret i flere år. De blir borte (tørker inn), men kommer tilbake igjen.


Har aldri fått sjekket det av lege, siden det kommer og går. Dessuten synes jeg at det er litt flaut. Røde prikker på lårene. Hode- og halskreft - Kreftforeningen et sr som ikke gror rde eller hvite flekker i gommene, p tungen, i kinnene eller i. Typisk starter det bak rene, for s spre seg nedover halsen.


Sykdom og symptomer Nr feberen gr ne fr barnet et hissig, rdt utslett over hele kroppen.

Disse røde pletter på huden er ikke kræft. De er godartede tumorer, men det er stadig en god ide at være opmærksomme på , om de ændrer sig. Du bør tale med lægen, hvis du får mange røde pletter på det samme område. Hvis de gør ondt, klør eller på anden måde generer dig, så se din.


Jeg er plaget med røde prikker på kroppen som klør. Dukker stadig opp nye. Begynte på brystet og skuldrene foran og bak. Nå er det også på armene, men lite på brystet. Ikke voldsomme mengder, men de er liksom litt overalt.


Likner i grunn litt på vannkopper. De kunne konkludere med at det IKKE var skabb, loppebitt, røde hunder, vannkopper eller en kjønnssykdom. Kviselignende flekker, røde prikker , store flekker eller knapt synlige nupper.


Det er ikke greit å vite hva du skal tenke når barnet sitter strålende opplagt i senga, men har et form for utslett på huden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg