onsdag 11. april 2018

Biff med fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter er alltid populært, og kan gjerne serveres til biff. Bakt potet er et annet godt alternativ. Annet godt potettilbehør er hasselbackpoteter, duchessepoteter, stekte potetbåter, søtpotet fries, potet - og sellerirösti eller en potet - og løkform.


Med spennende tilbehør som brokkoli- og sjampinjongsalat og ovnsbakte rødløk, gjør du dette tradisjonelle måltidet klar til nyttårsbordet eller middag med gjester. Denne oppskriften på fløtegratinerte poteter med hvitløk er den klassiske varianten, men tilsett gjerne litt hakket chili for mer spicy smak. Se video for steg for steg instrukser til perfekte fløtegratinerte poteter.


Lam med fløtegratinerte poteter Perfekt stekte lammeskiver servert med fløtegratinerte poteter , lettkokte grønnsaker og kryddersmør smaker nydelig til søndagsmiddag om høsten eller som påskelam. Biff Stroganoff med fløtegratinerte poteter Biff Stroganoff er ein gryterett eg huskar godt frå barndomen. Hell over eller pensle med litt olje.


Biff med fløtegratinerte poteter

Stekes midt i ovnen på 2grader i minutter (praktisk tilbehør hvis du skal ha biff og bakt potet. Tomatene settes i ovnen sammen med potetene mot slutten av steketiden). Noen vil kanskje klassifisere dem som harry, men de kommer stadig tilbake. Kanskje det er fordi de er så utrolig gode på smak. De er ikke vanskelige å lage, men det kan være greit å ha en mandolin eller annet redskap som gjør at du får høvlet potetene tynt nok.


Gni inn en ildfast form med smør. Rens og finhakk løk og hvitløk. Ha potet , løk, hvitløk, fløte, melk og muskatnøtt i en stor gryte. Kok opp, reduser varme og la småkoke i 6-minutter, til potene begynner å bli møre.


Biff med fløtegratinerte poteter

Rør godt underveis og smak til med salt og nykvernet pepper. Få ting er så enkelt å lage, men smaker samtidig så godt som fløtegratinerte poteter. Personlig synes jeg hvitløksmaken er det som gjør potetene virkelig gode.


Derfor innholder oppskriften hele fed er du ikke så glad i hvitløk er det bare å redusere på antallet. Du kan også bruke løk). Hasselbackpoteter er en smakfull og delikat måte å servere poteter på. Supertnbsp;tilbehør til alle typer stekt kjøtt.


Biff med bakt potet er en klassisk helgerett. Disse bakte potetene fylles med ost, hvitløk og timian og gratineres før servering. Slik gjør du: Skrell poteter og ta skallet av løken. De deilige myke potetene som bader i fløte, hvitløk og ost er alltid populært for både store og små. Som tilbehør til biff synes vi det er godt med enten fløtegratinerte poteter eller bakt potet.


Begge deler er veldig enkelt. Skal komme tilbake til en genial måte å bake poteter på senere. Smak eventuelt til med litt Worchestershiresaus og salt. Legg ss sopp på varme tallerkener med biffen på toppen.


Krydre med litt salt og pepper på biffene, legg på litt timian. Litt gratinerte poteter legges ved siden av, og det hele toppes med litt rødvinssaus helt over soppen. Vi hadde dette til middag i dag, og da kom jeg på at jeg vil tipse om en ting.


Nemlig å koke potene først i melk! Det passer til det meste! Selv om jeg lærte dette trikset for over år siden på hotellfagskolen, så gjelder det fortsatt. Fløtestuede poteter kan serveres til så mye, eksempelvis til roastbiff, kylling, kalkun og kokt skinke for å nevne noe.


En grønn salatbolle ved siden av er meget godt. Lag store porsjoner med gratinerte poteter , da erfaringen tilsier at det går mye, mens tilbehøret drøyes!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg