tirsdag 17. april 2018

Tips mot tannverk

Mot tannverk så er nok det beste rådet å gå til tannlegen, men disse har ofte litt for lang ventetid på behandling. Da er smertestillende ofte eneste utvei til man får seg en tannlegetime. Er man gravi så bør man være forsiktig med å ta for mange piller, så for de, og andre, er det greit at det finnes andre tips for å lindre smertene. Nå har jeg gått med alle tannverks mor i hele dag, og begynner å bli rimelig desperat.


Det har vært litt av og på ubehag siden jeg fikk fyllingen for to uker siden, men i dag har det virkelig vært en smerte. Har du tannverk er det godt å vite at det finnes mange gode råd som vil lindre smerten.

Tannverk , eller tannpine, kan ha flere årsaker og det er derfor viktig å oppsøke tannlegen. Karies (hull i tennene) er den vanligste årsaken til tannverk. Tannverk kan være svært smertefullt og bruk av smertestillende medisiner er ofte nødvendig. Det beste kjerringrådet mot tannverk er å komme til tannlegen. Du blir med stor sannsynlighet smertefri, eller opplever vesentlig lindring, så snart vi får gjort noe med årsaken til tannverken.


En leser har sendt oss et råd mot tannpine. Det går ut på å røre ut pulver av nellik i vann. Hun sier ikke noe om temperaturen på vannet, men vi går ut ifra at det skal være svalt i og med at det skal lindre.

Dypp så en bomullsdott i vannet og legg denne der du har tannpine. Nellik mot tannverk : Foto : kjerringrad. Flere tips mot tannverk. Les også: utrolige og naturlige fordeler med løvetann Legg valmuerøtter i en teskje salt.


Legg blandingen på den skadde tannen (dette anbefales ikke for de som lider av væskeansamlinger eller høyt blodtrykk). Vi har snakket med Dag Ørstavik, professor dr. Universitetet i Oslo, om seks ulike årsaker til smerter i tennene. Og kanskje det viktigste, rådene mot tannverk. Har man tannverk pga betennelse kan man få resept på penicillin mot betennelsen hos legen.


Dette kan være med og hjelpe mot smerter viss ventetiden blir lang. Har selv fått Ibux til å funke mot tannverk , men da med max dose. Det aller beste ville vært å gå til legen og få resept på paralgin forte (for en kortere periode er ikke det noe problem), den døyver smerten fullstendig.


Her er tannlegens råd og tips til hvordan du kan lindre. Ibux eller nellik og aller helst tannlegen er det som funker mot tannverk. Dette gjør du med vonde tenner og tannverk. Hennes tips til å forebygge ising er å ikke pusse tenner.


Visdomstann smerter – noen tips. Det er ikke uvanlig at man kan få en betennelse i sin visdomstann.

I tilfeller når visdomstannen ikke har kommet helt ut eller ligger litt galt plassert bør visdomtannen trekkes. Kjerringråd tror jeg verken finnes eller vil være effektive mot tannverk. Når du har tatt smertestillende, så får du tro og håpe de hjelper til tannlegen får gjort sin jobb. Enkle og reseptfrie legemidler som kan hjelpe mot tannverk er de som inneholder paracetamol eller ibumetin (Pamol, Paracetamol, Ibux).


Hvis du har tilgang på litt sterkere saker, som Paralgin Forte, så funker de mye bedre, gitt at du ikke har problemer med leveren eller helsa sånn ellers. Her er de fire vanligste årsakene til tannverk. Tanngnissing - Dersom du er plaget med tanngnissing bør du oppsøke tannlege for å få hjelp, sier Staxrud.


Råd og tips for å lindre tannverk. Plukk knopper av ferske skudd på gran eller furu, og trykk de ned i hullet i den vonde tannen. Tygg på bark fra einebærbusker. Legg noen nellikspiker (hel nellik) i munnen, rundt området med tannverk.


Desto lysere brunfarge nellikspikeren har, desto kraftigere er den. Ellers er det nok ikke så mye som hjelper, desverre. De gangene jeg har hatt tannverk synes jeg (men det kan være innbilning) at det har hjulpet å holde blodtrykket nede, altså slappe av mye og ikke stresse og drive med aktiviteter som øker pulsen.


Håper du overlever helga da, og kom deg til tannlegen så fort det er mulig!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg