torsdag 26. april 2018

Laks i ovn steketid

Prøv lakseburger neste gang du fyrer opp grillen! Vi har oppskriften. Digital timer med store og tydelig tall. Sier tydelig ifra når tiden er over.


Husk også at laksen fortsetter å ettersteke noe etter at du har tatt den ut av ovnen. Sett termometeret midt i den tykkeste delen av fileten.

Ovnsbakt laks er rask og enkel middag. Har du valget, så velg laksefilet med skinn. Skinnet holder kjøttet sammen. Stek først med skinnsiden, eller der det har vært skinn, ned. Ikke fyll opp stekepannen med for mange laksebiter.


Da synker temperaturen og stekeskorpen uteblir. La laksen få ro og fred i pannen! Få tipsene til hvordan du tilbereder ovnsbakt SALMA.

Middagspai med laks og spinat. Pai er perfekt om du har grønnsaker du vil bruke opp, fordi det meste passer i en pai. Sikkert gamle fordommer, men all fisk, kylling og svin skal være stekt helt gjennom. Biff derimot, er noe annet, og til dels lam.


Men uansett er foliebaking i ovn utrolig lettvint og god mat so alltid faller i smak. Så nå tar jeg utgangspunkt i anbefalingene her, – men legger til 8-minutter i ovnen. Så hakker du litt nøtter (hasselnøtter) og drysser over før du baker laksen i ovnen.


Jeg bruker alltid steketermometer og tar ut fisken når den er grader. Særlig laks er en fisk mange foretrekker litt rå helt innerst. Samtidig er laks en fet fisk som er lettere for mange å tilberede enn hvit fisk fordi det skal mer til før den blir tørr. Men selv her er det best å være forsiktig: – Steker du fet fisk for lenge og den blir tørr, kan den i verste fall smake tran – og det er ikke noe deilig, sier kokken.


Hel ørret tar seg godt ut på et koldtbor og kan gjerne lages ferdig dagen før. Legg fisken i langpannen og dekk med folie. Med mange gjester rundt middagsbordet, er hel laks i ovn en super måte å tilberede laks på.


Ikke bare ser det flott ut, men fiskekjøttet holder seg også saftig og godt når laksen bakes med skinnet på. I denne oppskriften kan du også bruke hel ørret. Jeg pleier å legge bakepapir eller aluminiumsfolie under laksen før jeg legger den i en ildfast form med skinnsiden ne da blir det enklere å rengjøre formen etterpå.


Ingen behøver lenger servere laksen ihjelkokt eller stekt til den er knusktørr.

Til det finnes det altfor mange spennende, og ikke minst lettlagete oppskrifter som tar vare på den gode laksesmaken. Lag gjerne en stor, da den er like god dagen etter! Skjær laksen i serveringsstykker.


Bland olivenolje, timian, oregano og grønnsaker i en bolle, og ha blandingen over i en ildfast form. Drypp et par spiseskjeer vann over grønnsakene og legg laksestykkene over. Dryss over salt og pepper, og dekk formen med. Slik baker du laks i ovnen. En av mine favorittretter er laks eller ørret bakt i ovnen.


Smør stekeformen med olivenolje. Krydre med ferkskvernet pepper over. Ha gjerne litt presset sitron. Server laksen hel med kokte poteter og grønnsaker eller salat.


Laksen er aller best om den har rosa kjerne. Helside laksefilet stekt i ovn med einerbær, cayennepepper, grønn pepper og sitron. Legg stykkene i en smurt ildfast form og strø over litt salt. Del sitronen på langs. Riv skallet av den andre halvdelen og dryss sitronskall og grovhakket persille over fisken.


Sv: Helstekt laks Nå er vi stappmette hele gjengen her. Du ser denne annonsen ettersom nettstedet du besøker til stor del finansieres av annonseinntekter. Det smakte kjempegodt! Noen annonser ser du fordi vi tror de kan interessere deg.


Laks i folie er en enkel og morsom måte å tilbrede fisk på. Bak fisken i ovnen eller hiv den på. Bergn litt lenger steketid dersom du bruker rå poteter. Oppskrift på en form med grønnsaker og laks i ovn.


Lakseformen gjør seg selv i stekeovnen, mens du gjør andre ting. Dette er en gjenoppskrift som er laget for å bruke opp mest mulig av maten og unngå å kaste mat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg