onsdag 25. april 2018

Føde uke 35

Men da merker du sikkert at trykket mot blæren blir større, og toalettbesøkene blir hyppigere. Dersom barnet ditt ennå ikke ligger med hodet ned i bekkenet, men istedenfor ligger i seteleie, eller enda mer uvanlig - i tverrleie, er det aktuelt at du blir vurdert på sykehuset slik at det kan planlegges hvordan du kan føde. Om barnet: Griperefleksen er ferdig utviklet. I begynnelsen av denne uken er fosteret uker gammelt. Tåneglene når nå tåspissene.


Om du kunne plassert fingeren din i fosterets håndflate, ville den lille hånden lukket seg om den. Lykke til, skulle du føde i uke så går dette bra skal du se. Jeg har gått fra å telle mn til uker og nå nærmest dager – som forøvrig er kun dager igjen.


Noe som betyr at jeg er i uke , og jeg kan allerede føde om to uker. Kan vel i prinsippet føde når som helst, men om to uker er han altså fiks ferdig, og ingenting som gjenstår – eller han blir ikke regnet som prematur. Bare lurer på om du fødte rundt uke -og eventuelt hvordan det gikk?


Ved uker er det helt greit å føde også på små fødeavdelinger i distriktene. Er du i uke 3 kan det hende at en forsøker å stoppe fødselen – slik at kvinnen kan rekke å komme seg til en større fødeavdeling for å føde. Forfatterne bak studien skriver at det er forsket lite på helseplager hos barn som er født bare noen uker før termin, siden det å føde i denne tiden nærmest regnes som et fullbyrdet svangerskap.


Spedbarn som fødes etter uke 3 klarer seg som regel fint. De kan ha bruk for noen flere dager på sykehuset, men vil på lengre sikt ha like gode helseutsikter som barn født rundt termin. Disse barna må ligge lenger på sykehuset. Barna er underutviklet når de kommer til verden. Alt er ferdig laget.


Alle vitale organer er ferdige, og babyen vil ikke vokse like fort i lengde fremover. Den er omtrent centimeter lang og veier rundt tre kilo. Se det aktuelle ukenummeret og oversett mellom ukenumre og datoer på Ukenr.


Uke begynner mandag 24. I dag er det to uker til permisjonen min starter, og uker til termin bare! Og om kun uke og dager så anses ikke babyen som prematurt lengre om han skulle bli født! Litt skummelt å tenke på at jeg har kommet så langt. Hvilken uke er det?


Det er ikke farlig. Hvordan var det å føde i uke 36? Denne uken er starten på permisjonstiden din. Nå kan det kanskje være på tide å begynne å pakke en bag med ting du vil trenge når du reiser inn på sykehuset for å føde , eller finne frem ting du trenger til fødselen om du skal føde hjemme. Her har vi også gravide inneliggende til observasjon.


Vi har gynekologer tilknyttet avdelingen. Vi tar imot fødsler fra uke – før det blir du sendt til Hammerfest eller Tromsø, dersom fødselen er planlagt hit. Vi bryr oss om ditt personvern. KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. I denne uken har barnet vokst så mye at det nesten fyller ut hele huden, som tidligere var så rynkete.


Nå er den glatt og fin, siden fettet under huden er ferdigutviklet. Barnet kan få hikke innimellom – det skyldes at det øver seg på å puste, som en forberedelse på livet utenfor livmoren. På dette tidspunktet kan barnet gjøre. I uke kjenner du sikkert at det er på tide å føde snart, men du anses ikke å ha gått over tiden før etter uke 42.


Gravid uke – Din kropp. Uansett og jordmor har gitt det en spesifikk dato så har barnet dessverre ikke lagt denne markeringen inn i sin kalender. FOR TIDLIG FØDT: Å være under eller over øker sjansen for at du skal føde for tidlig.


Føde uke 35

Skriv ut kalender for hvilket som helst år eller måned(er). Du kan velge enda flere innstillinger og skrive ut kalenderen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg