torsdag 26. april 2018

Hveteboller uten melk

Hveteboller uten melk

Hveteboller uten egg og melk. Ikke fortvil, boller kan bakes uten dette. Har du rosiner eller hakket sjokolade, kan bollene gjerne tilsettes dette for enda mer smak!


Hveteboller uten melk

Allergi overfor egg og melk er de vanligste allergier hos barn. Vi har derfor laget en oppskrift på hveteboller uten egg og melk. Hemmeligheten ligger i hornsaltet, som gir svært myke og luftige boller.


Bollene er uten egg. Oppskriften rekker til stk. Jeg håper virkelig at denne oppskriften på hveteboller faller i smak, og at den gir deg like luftige og saftige hveteboller som jeg får når jeg følger den! Hvis du skal ta den helt ut kan du også fylle de med krem og syltetøy, se oppskrift på fastlavnsboller. Ha sukker, salt, kardemomme og mel i en bolle og smuldre i gjæren.


Tangzhong er en asiatisk bakemetode som gir saftigere bakverk fordi man øker væskemengden i deigen. Det skjer ved å lage en jevning av mel og væske som varmes til grader. Konditor og bakeblogger Elin Vatnar Nilsen bak Krem. Hun fant derfor formelen på den amerikanske nettsiden King.


Smelt smøret i en kjele, og hell i melken. La melkeblandingen bli fingervarm (°C). Smuldre gjær i en bolle, og rør den ut med litt av melkeblandingen. Hell i resten av væsken sammen med sukker, salt og krydder. Rør ut gjær i den lunkne blandingen.


Hveteboller uten melk

Bland mel, sukker og kardemomme sammen med den lunkne gjærblandingen. Ha eventuelt i mer mel til deigen slipper bollen. Del deigen i like store deler.


Ha i rosiner og trill runde boller. Pisk sammen melk og egg og varm opp til litt under lunkent, ca. I stedet bruker vi rapsolje og. Tilsett sukker, kardemomme, salt og bakepulver.


Elt inn mel til en smidig deig, som knapt slipper bakebollen. Sett deigen til heving på et lunt sted under et håndkle i ca. De gjør det enkelt for deg som ikke har kjøkkenmaskin å lage gjærbakst, og siden deigen kan heve over natta blir det enda enklere å kunne nyte fersk bakst til frokost. Her får du luftige og saftige boller som er laget av eltefri deig, og som dessuten er laget uten melk - supert om du skal servere boller til noen som ikke tåler laktose.


Hjemmelaget er best – og disse kan du servere til enhver anledning. Glem tipakningene du får kjøpt i kiosker og bensinstasjoner! Hjemmelagde boller er best, og slettes ikke vanskelige å lage.


Rør gjæren ut i lunken melk og tilsett melblandingen. Rør inn mer mel til deigen slipper bakebollen og er passe fast. Dekk med plast og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt ste ca. Plasser på stekebrett, smurt eller med bakepapir.


Denne oppskriften er et funn, anbefales på det varmeste!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg