fredag 6. april 2018

Brystspreng

Det er ikke er det samme som melkespreng. Brystspreng skyldes ødemer, og hyppig amming gir som regel den beste lindringen. Det øker motstanden i vevet under areola, endrer konturen på brystknoppen og kommer i veien for et behagelig, effektivt dietak. Cottermans grep i noen minutter før amming kan brukes for å gjøre det enklere for barnet å få tak på brystet til tross for brystspreng.


Kvinnen får hevelse og ødem grunnet venøs og lymfatisk stase samt økende melkeproduksjon. Dette oppleves av mange kvinner som smertefullt. Ammehjelper Tonje forklarer hvorfor dette ikke er en veldig god idé. Brystene mine blir så steinharde og vonde av og til, at jeg nesten ikke får ut melken.


En eggløsningstest kan gi deg et sikkert svar, men kroppen din sender også klare signaler! Kjennskap til disse fire symptomene på eggløsning, kan hjelpe deg å bli gravid. Melkespreng skyldes overfylte melkekjertler. Tilstanden finnes bare hos ammende, eller kvinner som akkurat har avsluttet amming.


Du kan ofte kjenne et avgrenset område som er sprengfullt med melk. Hva skyldes brystspreng ? Det kan skje med alle nybakte mødre, men det er vanligere hos kvinner som tidligere har fått forstørret brystene eller annen brystkirurgi. Trykk fra en bh som sitter dårlig eller stramme klær kan forsterke ubehaget, og kan føre til tette kanaler og muligens mastitt.


Er uker på vei med mitt første barn. Et ukomplisert svangerskap, og jeg har et høyt ønske om å amme barnet lengst mulig når han kommer. Men har i de siste ukene kjent at det ene brystet har vært ekstra ømt og småvondt. Jeg har lurt på om dette kunne være betennelse, eller såkalt brystspreng. Mange barselkvinner opplever brystspreng etter 3-døgn på grunn av økt blodtilførsel til brystene og full melkeproduksjon.


Dette gjør at brystene blir vonde og harde. I slike situasjoner kan håndgrepet Cottermans grep være et nyttig grep å kunne. Bare en liten klaaaage. Barn og har opplevd brystspreng mange ganger før! Men denne gang føles det ille!


Blir sliten av det! Forsøker og håndmelke litt i dusjen for og dempe litt men fremdeles veldig stindt bryst! Lille er flink til og suge og får unna litt! Etter at barnet er født begynner brystene å produsere råmelk, som er full av næringsstoffer og antistoffer som beskytter den nyfødte mot infeksjoner. To til fem dager senere begynner brystene å produsere morsmelk, og de kan føles tunge, hovne og varme.


Etterhvert begynner melken å piple, og du fortsetter på samme sted til det er blitt bløtt. Så flytter du gradvis fingrene rundt det brune området til det er blitt mykt og fint rundt det hele. Men i pakningvedlegget står det at man skal ha vært blødningsfri i et år eller mer for å starte med disse. Bør jeg bruke de da?


Jeg ønsker ikke tilbake smertene, oppblåsthet og brystspreng etc som jeg har slitt med i flere år, noe fordel må det da være å være tidlig i overgangsalderen. Kvinner som har problemer med brystspreng , tilstoppede melkeganger og såre brystvorter er mest utsatt. Betennelsen kommer raskt og vanlige symptomer er hevelse, smerte, rødhet og varme i deler av brystet. Under denne prosessen øker blant annet blodsirkulasjonen til brystene og ved siden av at sirkulasjonen øker vil det overføres væske til brystvevet.


Brystspreng

Unngå brystspreng - Hvis avvenningen blir for brå, vil mor kunne oppleve brystspreng. Forebygg dette ved å amme på starten av måltidet, men kun til man ikke har brystspreng lenger, sier Høgseth. Har nå bare dager etter fødsel fått skikkelig brystspreng. Gjor så vondt at jeg satt der helt anspent, trippet og gråt, så nå har jeg bestemt jeg for å heller bruke mme.


Ikke noe ønskelig, men for meg føles det best ut som ting er nå. Med ett gigantisk brystspreng , klumper i bryst, såre brystvorter så tror jeg dette blir det. Deler av brystet blir da ømt å ta på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg