torsdag 5. april 2018

Lett ostekake

Ekstra lett ostekake. Jeg har brukt Freia Gelé uten tilsatt sukker med sitronsmak i ostefromasjen og Freia Gelé uten tilsatt sukker med bringebærsmak som lokk på toppen. Resultatet blir vakre, nydelige desserter, som er litt lettere enn vanlige ostekaker. Oppskriften kan også brukes til å lage en rund ostekake.


Ostekake i rødt, hvitt og blått. Stekt ostekake til 17. Bærterte med ostekrem. Kremete ostekake med sitron. Kaken lages helt uten steking, men her må du beregne god tid for at den skal få stivnet godt.


Nyt en ostekake laget med gresk yoghurt, lett kremost og lite sukker. Perfekt for deg som vil kose deg med et litt magrere alternativ til den tradisjonelle ostekaken. Denne oppskriften gir ca. Slik hvelver du en ostekake : finn fram et passe stort fat.


Lett ostekake

Fyll oppvaskkummen med varmt vann fra springen og dypp formen i noen sekunder. Skakk på formen, så ser du om ostekaken slipper kanten. Dersom ostekaken ikke slipper første gang, kan du gjenta prosessen. Sett formen på benken, legg fatet oppå og vipp det hele rundt.


Neida, min ostekake er så enkel at det nesten er for godt til å være sant. Samtidig smaker den OSTEkake ! Ikke sånn luftig fromasj-tull som man av og til får servert, og som noen kaller ostekake selv om det i sannhet bare er litt pisket krem med fruktsmak og gelatin oppi. Min personlige mening er at ostekaka ikke skal være for lett og luftig. Jeg har smaksatt ostekakefyllet med pasjonsfrukt, som gir en frisk og drømgod ostekake ! Dette er en enkel ostekake med jordbær og med enkel, mener jeg virkelig enkel.


Lett ostekake

Her er det ingenting som skal stekes! Bunnen lages av en blanding av kjeks blandet med smeltet smør eller margarin og presses godt ned i en rund kakeform. Jeg har laget så mange ostekaker i mitt liv at jeg tror jeg kommer til å kunne oppskriften utenat resten av livet. Grunnoppskriften finner du tidligere registrert på detsoteliv.


Mange bruker imidlertid å legge et gelélokk som pynt på kaken, slik som i denne oppskriften. Ostefyll: Legg gelatinplatene i en bolle med masse kaldt vann. Riv det kun det gule på sitronskallet. Bruk den fine siden av jernet og bland det lett med en håndmikser og lignende i en bolle sammen med sukker, vaniljesukker, ost og yoghurt. IngredienserBunn:gram smør1gram knust Kornmo kjeksss kokosmasse Fyll:3gram cottage cheeseliten sitron yoghurtpakke sitrongeleeggeplommereggehviter FremgangsmеteSmelt smøret i en panne.


Sett ringen til en springform på et serveringsfat og trykk kjeksblandingen ut i denne. En himmelsk kake med frisk og kraftig bærsmak - i en aldeles nydelig krem med ostesmak! Foto: Mari Svenningsen.


Med det rette verktøyet er det ofte lett å bake kaker som både smaker og ser bra ut. Knus kjeksen og brun den lett sammen med kanel og smør. Lett å lage ostekake. Legg kjeksmassen i bunnen på en rund kakeform og sett den kjølig.


Visp fløten luftig og bland den med kremosten. Løs opp geleen i kokende vann og la det kjølne før det blandes inn i kremen. I denne oppskriften bruker vi Apetina i Lake Naturell som balanserer den fyldige søte smaken av ostekaken med et hint av salt.


Tilsett litt revet sitronskall og bland godt. Osteterningene gir også en frisk ettersmak ved å fremheve sitronsmaken. Slik lager du verdens beste ostekake : - Varm opp stekeovnen til 1°C. Kremosten passer like godt på brødskiven og på knekkebrødet som på kjeks eller i ostekake. Fordel kremen over bærene.


Lett ostekake

Hold glasset og bank den lett mot håndflaten slik at kremen synker ned. Topp med resten av smuleblandingen og bær. Før servering kan de gjerne drysses med litt grovhakkede pistasjnøtter og melis. Du trenger verken gelatin eller stekeovn – kun kjøleskap.


Etter noen få timer kan du nyte en fløyelsmyk ostekake med friske bomber av jordbær og deilig søt melkesjokolade.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg