mandag 30. april 2018

Myggstikk allergi

Myggstikk allergi

Nå kan du bestille produkt fra Vitusapotek på nett. Stort utvalg med rask og enkel frakt! Bestill fra Vitusapotek på nett. Her kan du bestille klargjøring. Finn informasjon om din resept her!


Spesialkompetanse innen hudpleie. Din beste rådgiver på hud. Få konkurranser, tilbud og råd. Registrer deg i dag! Noe verre enn å bli plaget av mygg?


Med denne geniale hatten slipper du det. Har du symptomer som tett nese, nysing og kløe i øynene trenger det ikke være forkjølelse. LES OGSÅ: Loppebitt klør lenger enn myggstikk. For lokal behandling kan man bruke antihistaminer, steroid krem eller eventuelt piller hvis man har en alvorlig reaksjon på mygg. En blodprøve kan bekrefte allergi mot insektstikk.


Forholdsregler ved myggallergi: Nakke, hals og ankler er de hudpartiene som er mest utsatt for myggstikk. Her har en fire år gammel jente fått en reaksjon etter myggstikk. Men om hun har myggallergi eller ei, må en blodprøve. Allergi eller giftreaksjon?


Noen reagerer med allergiske reaksjoner på insektstikk, men hevelser og kløe betyr ikke nødvendigvis at man har fått en allergisk reaksjon. Ofte er det snakk om en ren giftreaksjon når insekter som mygg, klegg og veps sprøyter inn gift i huden som forårsaker betennelse og kløe. Det er dette spyttet som fremprovoserer allergi hos oss som gjør at vi hovner opp og begynner å klø i myggstikket. Disse allergiske reaksjonene har en tendens til å avta hvis man stadig blir utsatt for myggstikk over mange år.


Myggstikk allergi

Tips mot myggstikk. Det finnes tips til hvordan man skal unngå å få myggstikk. Mygg og myggstikk kan gjøre sommerkvelder til en plage når de svermer rundt. Bare hunnmyggen suger blo hannmyggen klarer seg med nektar fra blomstene til de dør. Myggen er mest aktiv om kvelden og om natten, det er derfor ekstra lurt å bruke beskyttelse mot myggen da.


Myggstikk med opphovning og kløe kan være ubehagelig. I Norge er stikkene ufarlige, men i en rekke land kan mygg overføre farlige sykdommer. Du kan imidlertid beskytte deg mot stikk med myggmidler og myggnett. Ankelen min hovnet noe voldsomt opp her forleden dag, med heftig blodsuttredelser, og vel, det så lite bra ut. Det klødde verre enn verst.


På skuldra hadde jeg tre myggstikk , og de var heller normalstore med normalkløe. Hva betyr dette da? Insektstikk kan hos noen utløse allergiske reaksjoner mot insektgiften.


Unntaksvis kan et insektstikk utløse meget akutte og dramatiske overfølsomhetsreaksjoner (anafylaksi). Frykt for fremtidige reaksjoner kan gi nedsatt livskvalitet og betydelig angst for insekter. Noen kan også reagere allergisk på myggstikk.


Her er det tips og kjerringråd mot den allergiske reaksjonen ved å unngå å få myggstikk. Det dempet seg etter ei uke, men fremdeles kan det klø om jeg tar borti det (to uker siden). En allergisk reaksjon på myggstikk kan være vanlig i de fleste mennesker med sensitiv hu men manifestasjoner av allergi vil lett gå. Men med meg er det motsatt, jeg er blitt verre med årene, He,he når det gjelder reaksjon på myggstikk vel å merke! Fikk overdose etter en ferietur, hvor jeg ble stukket opp over halve meg, etter å ha hvilt og avkjølt rompe og lår i et vann, som sannsynligvis var fullt av noe greier (gulp) som likte smaken av meg.


Beskyttelse mot myggstikk er den beste malariaprofylakse. Legemiddelprofylakse kan være aktuelt i tillegg til dette, og ingen bør få utlevert resept på medikamenter uten å ha fått grunnleggende informasjon om myggstikkprofylakse. Jeg startet med instekts allergi når jeg var - år, med å reagere på fugleloppe-bitt.


Myggstikk allergi

Nå har jeg utviklet allergi også mot myggstikk , kleggstikk og annet rusk. Jeg klarte for første gang å bli stukket av en bi-lignende insekt (er ikke sikker på om det var bie) på mandag, og reagerte raskt med en antihistamin tablett. En klassisk allergisk reaksjon innebærer i følge Hermansen at man blir allment påvirket, kal klam og kvalm.


Men dette har jeg aldri sett på bakgrunn av myggstikk , understreker hun. Får du svært kraftig reaksjon eller en hevelse, er det et tegn på at du ikke tåler myggstikk. Det er en overfølsomhetsreaksjon og kan så vidt jeg kjenner til ikke diagnostiseres som allergi ved blodprøve eller lignende. Man kan også skrelle eplet og la det ligge og lufte seg en stund for å minske graden av allergi. Andre typer kryssreaksjoner.


Mennesker med allergi mot midd eller insekter, som mygg, mygglarver og kakerlakker, er oftere enn andre overfølsomme for skalldyr. Hos katteallergikere er det beskrevet økt forekomst av allergi mot flesk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg